Alles over Papendrecht...

Column

Hier vind je de column van Herman Nieuwstraten.

Herman is echtgenoot, vader van drie zoons en opi van een kleinzoon en drie kleindochters.

Geboren Dordtenaar, maar al meer dan 30 jaar Papendrechter. Creatief mensenmens, betrokken en sociaal.

Kan vreemd lopen in een mensenleven, van ondernemer in het kappersvak, regioadviseur  bij Stichting MEE tot raadslid, wethouder sociaal en lid van het Drechtstedenbestuur. Aanspreekbaar en betrokken bij iedereen, maar speciaal bij mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.


Vrijheid van meningsuiting (zondag 7 mei 2017)

Ergeren dat doe ik mij regelmatig als ik weer allerlei commentaren zie op o.a Facebook en Twitter.

"Ze zitten wel met hun luie reet op dure stoelen en ze hadden beter dat geld voor die liften aan arme winkeliers kunnen geven.
Ze hebben dubbele banen het zijn zakkenvullers allemaal .
Die dure stoelen zijn wel door ons betaald en dat vergeten ze gewoon,dat me moeder bij de voedselbank loop daar trekken ze zich niks van aan.

En wat doen ze nou voor de jeugd niks nada maar wel beloven dat er een nieuw jeugd gebouw komt nou waar blijft het dan?
Er is niks voor de jeugd laten ze beter een disco bouwen.
Wel goed voor der eigen zorgen met een nieuw gemeentehuis waar ik helemaal niks aan vind.
Ze hadden dat geld beter aan de fietsenmaker kunnen  geven in plaats voor hun eigen mooie gemeentehuis.
Dan hebben we het nog niet over de kinderboerderij gehad die helpen ze gewoon om zeep,maar wel een nieuw plein waar ik geen ….. aan vind.

Daar zijn ze goed in winkeliertje pesten niks doen ze voor ze helemaal niks en dan die herrie op de markt je word er hoorndol van.
Zit ook echt niet op Aldi te wachten ga mooi in Sliedrecht boodschappen doen en in Zwijndrecht daar is het parkeren gratis, benzine kost niets zeker?"

En zo lees ik steeds commentaren op de diverse sociale media hoe slecht de gemeente, wie dat ook moge zijn, het eigenlijk doet.
En dan doen sommige politieke partijen er ook nog een schepje boven op met onware berichten in de trant van 'red de kinderboerderij'. Hoezo moet de kinderboerderij gered worden, deze gaat echt niet sluiten.

De gemeente, dat ben je zelf, dat zijn wij met elkaar. Er zijn er alleen een aantal van ons die hun nek uitsteken en met elkaar onze gemeente zo goed mogelijk te besturen daar mogen we best een beetje waardering voor hebben.

Herman Nieuwstraten