Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Fietsclub DTC de Mol organiseert Goede Doelen Molentocht'
10aug

Fietsclub DTC de Mol organiseert Goede Doelen Molentocht

DORDRECHT/DRECHTSTEDEN - Op zaterdag 19 augustus organiseert fietsclub DCT de Mol de Goede Doelen Molentocht. De tocht heeft standaard een afstand van 120 kilometer en komt langs de mooiste plekjes van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Er zijn ook kortere routes. Zo is er een route van 80 km, voor wie wel sportief wil fietsen en 120 km te veel vindt. Voor de afstanden van 120 en 80 kilometer geldt dat het dragen van een fietshelm verplicht is en deze routes uitermate geschikt zijn voor de sportieve en recreatieve fietser.
Ook aan hen die nog een wat kortere afstand willen fietsen is gedacht. Daarvoor is een prachtige route van 40 kilometer door een mooi deel van de Alblasserwaard langs de riviertjes de Alblas en Graafstroom uitgezet en waarbij de molens van Kinderdijk zeker niet vergeten zijn.

Veel moois
Te zien zijn de prachtige natuur met veenriviertjes, allerlei vogelsoorten inclusief de ooievaar en misschien -met een beetje geluk- de zilverreiger. En natuurlijk zijn er de talloze molens die in onze regio staan te bewonderen. De routes zijn allemaal volledig uitgepijld, zodat verdwalen bijna onmogelijk is en ieder zijn (haar) eigen tempo fietsen kan. Ook zal de volgauto van DTC de Mol van de partij zijn, zodat eventuele panne aan de racefiets snel en vakkundig verholpen kan worden.

Het goede doel
Een gedeelte van de opbrengst gaat dit jaar naar de Stichting Tegenkracht. Stichting Tegenkracht zorgt voor het aanbieden van de juiste faciliteiten en begeleiding van sportieve activiteiten voor mensen tijdens de periode van kanker in de gedachte dat sport en bewegen een positief effect heeft op het fysiek gestel en dat men mentaal sterker de behandelingen van kanker kan doorstaan. Daarnaast komt het ten goede aan het herstelvermogen. Daarom helpt Tegenkracht, stichting kanker en sport, kankerpatiënten aan een sportplan op maat in samenwerking met bestaande fysio, sportaanbieders en centra.

Start
* De start vindt plaats vanaf het clubhuis van DTC de Mol, Vogelaarsweg 6 (Recreatiegebied Hollandse Biesbosch) 3313 LL Dordrecht.
* de vertrektijden voor de 120 kilometer zijn tussen 08:00 en 09:00 uur
* de vertrektijden voor de 80 kilometer zijn tussen 09:00 en 10:00 uur
* de vertrektijden voor de 40 kilometer zijn tussen 10:00 en 11:00 uur
* tot ongeveer 16:00 uur zal het clubhuis geopend blijven.
* De deelname aan de Molentocht is mogelijk voor zowel leden als niet-leden van DTC de Mol.
* Het inschrijfgeld bedraagt
€ 5,00 voor de afstand van 120 kilometer
€ 4,00 voor de afstand van 80 kilometer
€ 3,00 voor de afstand van 40 kilometer
(NTFU-leden ontvangen een korting van € 1,00)

Een vrijwillige bijdrage van minimaal € 1,00 aan het GOEDE DOEL wordt zeer op prijs gesteld.

Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig.

Zie ook:
DTC de Mol organiseert een goede doelen molentocht (vr, 5 aug 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!