Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jaarlijkse traditie 'overvliegen' bij Scouting van Brederode '
09okt 2017

Jaarlijkse traditie 'overvliegen' bij Scouting van Brederode

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse traditie ‘overvliegen’ weer plaats bij scoutinggroep van Brederode.  Bij scouting gaan de leden zodra ze oud genoeg zijn naar een volgende, oudere speltak. Dat noemen ze overvliegen.

Parcours over de sloot
Op de zaterdagochtend verzamelen alle leden, leiding en ouders zich buiten bij de vlaggenmast. Na het openen verspreidt iedereen zich over het terrein. Er liggen tonnen in het water om aan de overkant te komen. Er zijn bouwwerken van hout over de sloot gemaakt en er ligt een parcours met macaroni klaar om je een weg door te banen. En er is een glibberige zeephelling. Dan begint de route over alle hindernissen. Het is inderdaad niet makkelijk en de overvliegers gaan, onder aanmoediging en vaak vrolijk lachend, soms kopje onder.

Opwarmen bij het kampvuur
Gelukkig kan iedereen zich tussendoor opwarmen bij het kampvuur en is er wat te drinken. Aan het eind is het vrij spelen. Iedereen die zin heeft mag proberen of het hem of haar ook lukt. En nee, niet iedereen houdt het droog. En nee, soms is het best vies en blubberig. Het nieuwe seizoen is weer begonnen, een jaar met nieuwe uitdagingen is gestart.

Zie ook:
Scouting Van Brederode gaat week op kamp in Duitsland (za, 9 jul 2016)
Oproep oud-leden scouting van Brederode (wo, 9 sep 2015)
Oproep aan oud-leden scouting van Brederode voor een Reunie (ma, 29 jun 2015)
Gezellige rommelmarkt bij Scouting van Brederode (ma, 14 okt 2013)
Scouting Van Brederode doet mee aan NL DOET (wo, 9 mrt 2011)


Deel dit bericht met je vrienden!