Drechtstreek verspeet voorsprong

21 januari 2008

PAPENDRECHT - In de eerste wedstrijd na de winterstop is Drechtstreek er niet in geslaagd om een fraaie 2-0 voorsprong vast te houden en het verspeelde daarmee twee kostbare punten tegen HSSC’61 dat één plaats hoger staat op de ranglijst.

Zeven weken na het laatste competitieduel tegen Asperen speelde Drechtstreek een niet al te fraaie eerste helft.  Aan beide teams was niet af te zien dat ze bovenin de vierde klasse mee draaien en aspiraties hebben om een periodetitel binnen te halen. Zelden wisten ze de toeschouwers te bekoren en beide keepers hadden een rustige eerste helft. Kort voor rust wist Martijn de Jong toch de 1-0 aan te tekenen door met een strak, laag schot de HSSC doelman te verrassen.

Na de rust kwam Drechtstreek zeer strijdlustig terug op het veld. Er werd goed en alert gespeeld, hetgeen in de 58e minuut uitmondde in 2-0 voorsprong door een doelpunt van Jan Abaisa. Laatstgenoemde zorgde regelmatig voor gevaar doordat hij steeds vaker mee opkwam aan de rechterflank. Toch ging het daarna fout voor Drechtstreek. Het blijkt voor de mannen van coach Aart Kersbergen steeds weer moeilijk te zijn om een voorsprong vast te houden. HSSC was een stuk uitgekookter dan Drechtstreek en schuwde het intimideren van zijn stegenstander en het maken van keiharde overtredingen niet. Aangezien scheidsrechter Brouwer hier geen problemen mee had en hij het toestond om enkele  discutabele buitenspel gevallen in het voordeel van HSSC te laten uitvallen, moest  Drechtstreek de voorsprong toch uit handen geven. In de 68e minuut scoorde Mark van Zanten 2-1 en Peter van Zanten voegde daar uit een hoekschop nog de 2-2 aan toe. Routinier Peter van Zanten had overigens zijn handen vol aan de zeer goed spelende A-junior Erwin van der Heiden, die een aanwinst voor de selectie van Kersbergen lijkt te zijn.

Aart Kersbergen: “Er is zoveel strijdlust en beleving bij onze jongens, maar toch blijken ze steeds net niet goed genoeg te zijn. Zeker tegen zo’n slimme tegenstander als HSSC’61 moet je het dan toch weer uit handen geven en dat is jammer”.

Volgende week wacht Drechtstreek de moeilijke thuiswedstrijd tegen Arkel dat de ranglijst aanvoert en zeven punten voor staat maar wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Met nog dertien wedstrijden te gaan is de strijd om een plaats in de nacompetitie zeker nog niet gestreden.