05 oktober 2009

PAPENDRECHT - Op 12 september en 19 september werd voor het eerst sinds jaren weer gestreden om de titel Papendrechts tenniskampioen.

Het begin juli 2009 geboren idee werd in korte tijd omgebouwd tot een heus evenement. Een harmonieuze samenwerking tussen PTC en TOP was een bijna natuurlijk proces.

In principe mocht elke halve finalist van de clubkampioenschappen van TOP en PTC inschrijven, maar door de korte termijnplanning was het helaas niet voor iedereen mogelijk om deel te nemen.

Soms was er dan ook sprake van gelegenheidsdubbels met als doel zoveel mogelijk goede wedstrijden te kunnen spelen. Uiteindelijk is er in 7 jeugd- en 9 seniorencategorieën gespeeld en zijn er ruim 50 wedstrijden afgewerkt.

Op zaterdag 12 september was er een vol programma bij PTC waar de voorrondes en veel halve finales werden gespeeld. Op het scherpst van de snede maar zeer sportief werd gestreden om de finaleplaatsen. De finaledag vond op 19 september bij TOP plaats.

Het aantal finales tussen TOP en PTC was redelijk in verhouding. Bij de jeugd waren 5 van de 7 finales een TOP-PTC confrontatie en bij de senioren waren alle finales een duel tussen beide clubs.

Als publiekstrekker was op de finaleavond een demonstratiewedstrijd georganiseerd waarbij de clubkampioenen van PTC (Jan Koppenol) en TOP (Wesley Visser) 1 set mocht aantreden tegen Gabriëlle van de Graaf,  Nederlands jeugdkampioene t/m 16 jaar.  Beide heren gaven het beste tennis wat ze konden spelen en wonnen met moeite beide hun sets. Gabriëlle had voor deze demonstratie zelfs een wedstrijd in Frankrijk afgezegd.

Er was ondanks de beperkte publicatie nog aardig wat publiek op deze wedstrijd en andere wedstrijden afgekomen. Bij de prijsuitreiking verricht door de voorzitter van PTC Kees Verhoeven en Edu Saffignani van TOP, was het dan ook gezellig druk.

Als tenniskampioen(e) van Papendrecht zijn, door sponsor Gert van Wijngaarden, gekroond:

Wesley Visser en Charlotte van Tiggelen, beiden van TOP. Zij wonnen in de finales van respectievelijk van Jan Koppenol en Wendy de Jonge. Tevens werd de wisselbeker, op basis van de meeste gewonnen finales, uitgereikt aan TOP.

Het kampioenschap werd afgesloten met een feestavond waar vele PTC-ers en Toppers nog lang zijn blijven hangen.

Gezien het succes van deze 1e versie is tussen de beide clubs afgesproken dat ook de komende jaren het toernooi een vaste plek op de tennisagenda zal krijgen.