PKC geeft tegen Nic zege uit handen

29 maart 2010

PAPENDRECHT - Op zaterdag 27 maart speelde PKC de laatste poulewedstrijd tegen NIC uit Groningen. Voor deze wedstrijd gold, dat er niets meer op het spel stond. Ofschoon PKC de vorm waarin het verkeerd moet vasthouden voor de kruisfinale tegen Koog Zaandijk. In de 1e helft ging dat voortreffelijk, iedereen heeft gescoord, maar in de 2e helft, de laatste 15 minuten, liet PKC het afweten door missen van kansen en verkeerde keuzes bij het schieten. Nic profiteerde hier dankbaar van en kon van een 22-16 achterstand knap terugkomen tot 23-23.

Nic zette direkt de toon om er toch een leuke wedstrijd van de te maken en zeker niet met lege handen naar Groningen terug wilde gaan. De eerste 2 aanvallen werden direct afgerond met doelpunten 0-2 van Ricky Wu en Linda Blaauw, maar PKC had direkt het antwoord klaar en via Laurens Leeuwenhoek en Mady Tims was het na 3 minuten alweer gelijk 2-2. Men ging er eens lekker voor zitten, want in dit tempo zou een mooie einduitslag uit de bus kunnen komen.

De doelpunten vielen om en om tot de stand 6-6 na 11 minuten. Hierna nam PKC duidelijk het initiatief, want binnen 8 minuten nam de ploeg een voorsprong van 13-6 door Cindy van Eijk (fraaie doorloopbal), Davor Duronjic 2x, Nadhie den Dunnen 2x, Leon Simons en Mady Tims.

Tot aan dit moment van de wedstrijd had iedereen bij PKC gescoord, waaruit blijkt dat PKC over meerdere schijven kan scoren en daardoor sterker is geworden in de competitie.

Veelal is het geval, dat als het zo makkelijk gaat er plotseling een omslagpunt komt en dat was ook zo. PKC ging plaatsfouten en verkeerde keuzes bij het schot maken. Nic kwam zodoende weer terug in de wedstrijd door Rianne Echten 3x en Ricky Wu 2x was de stand met nog 3 minuten te gaan 15-12. De aansluiting kon Nic, door het missen van een vrije bal door Annelies Schuitema, niet krijgen.

Laurens Leeuwenhoek maakte voor rust de bevrijdende goal voor PKC 16-12.

De tweede helft was, op het scorendvermogen na, het evenbeeld van de 1e helft. In het begin nam Nic het initiatief, waarna PKC het heft weer in handen nam om vervolgens Nic weer de gelegenheid te geven terug te komen in de wedstrijd door het missen van kansen en opnieuw het maken van verkeerde keuze bij het schieten aan de kant van PKC, hierdoor was het scorend vermogen aan PKC zijde in de tweede helft (7x) te weinig. Nic scoorde de eerste 10 minuten 4x, waarvan 3 uit strafworpen door herhaalde overtredingen en kwam terug tot 17-16. PKC zette weer aan o.a. door Leon Simons 3x en bracht de marge weer op 6 verschil 22-16 met nog 10 minuten te gaan. De overwinning leek binnen, maar zoals eerder vermeld Nic was veerkrachtig. De onrust nam weer toe bij PKC. In aanvallend opzicht miste het ene vak teveel kansen en maakte plaatsfouten, terwijl in het andere vak, bij Nic, Ivo Wiebering de aanval van PKC kon ontregelen door vele schoten van PKC-dames na 1 schot te onderscheppen. PKC was niet bij machte om het roer om te gooien. Nic kwam terug tot 22-20. Henk Fokker gaf PKC nog hoop voor de overwinning 23-20 met nog 2 minuten te gaan, maar Nic kwam via Rianne Echten en Ricky Wu 2x langszij 23-23, tevens de einduitslag.