PKC wint van DOS'46

28 januari 2023 • 20:35 door de redactie

PAPENDRECHT - Op zaterdag 28 januari speelde PKC een uitwedstrijd tegen DOS'46 uit Nijeveen.

Bij PKC was Richard Kunst eerder in de week ziek, maar hij startte wel in de basis. In het begin van de wedstrijd ging het even gelijk op, met voornamelijk vrouwendoelpunten voor beide ploegen. PKC kon na een minuut of tien uit te lopen, onder andere door veel sterke rebounds, waardoor de Papendrechters een comfortabele voorsprong van 5-10 realiseerden. Echter, in de daaropvolgende fase kreeg DOS’46 het op de heupen.

Met een streak van zeven goals – gestart door Leander Zwolle – kwam de thuisploeg langszij en pakte zelfs een 12-10 voorsprong. Bovendien ging de Eendracht achter de thuisploeg staan. Uitgerekend Jelmer Jonker, voor het eerst sinds zijn vertrek terug in een volle Eendracht, beëindigde deze reeks. Dankzij een mooie goal van Jesse de Jong konden de Nijeveners toch met twee doelpunten voorsprong de rust in gaan (13-11).

Na de rust poetste PKC de achterstand razendsnel weg. Na twee keer knipperen waren de bezoekers langszij en na vijf minuten was er een voorsprong van twee voor de ploeg uit Papendrecht. Met twee goals van Kunst en twee goals van Jonker werd het gat zelfs al snel vier doelpunten. De ploeg uit Drenthe kreeg in deze fase de bal niet door de korf. De ban werd aan Nijeveense kant gebroken door een vrije bal van Tessa Lap na acht minuten spelen in de tweede helft. Het kwaad is dan helaas al geschied en DOS’46 zou het gat van vier doelpunten niet meer te boven komen. Henk Jan Mulder en Friso Boode trachtten met een wissel Visser – Hulzebosch nog iets te forceren maar ook dit mocht niet baten. Bij PKC kon Kunst gewisseld worden voor Thom van der Ree.

De groen-witten bleven over alle schijven scoren en konden door hun kenmerkende fysieke overwicht blijven herhalen. Waar PKC in de problemen leek te komen in de eerste helft werd dit in de tweede helft ruimschoots goed gemaakt. Het slotakkoord was voor de ingevallen jongeling Jorien Jordaan, die zijn debuut in de Kenonz Korfbal League bekroonde met een doelpunt. (Uitslag: 19-26)