Drechtstreek wint van Altena met 7-1

10 september 2012 door Merijn

PAPENDRECHT - In zijn tweede competitiewedstrijd heeft Drechtsreek geheel onverwacht met 7-1 gewonnen van het eveneens gepromoveerde Altena. Al na 54 seconden schoot Stefan Jonkman de 1-0 achter doelman Ronald Oskam. Zes minuten laten na enkele corners op rij was Arjan van Vuuren de Drechtstreek defensie te snel af en zorgde voor de gelijkmaker. De druk die Drechstreek daarna zette op zijn tegenstander leidde er toe dat er veel kansen werden gecreëerd. In de 14e minuut zette Chris Koremans zijn ploeg alweer opsprong en vijf minuten later kon doelman Oskam een doelpoging van Peter van de Merwe alleen maar voorkomen door hem onderuit te halen in het strafschotgebied. Chris Koremans benutte de daaropvolgende strafschop en bracht de stand op 3-1. Die stand duurde tot aan de rust. Leon van Dalen en Remon Duijzer waren toen al uitgevallen en vervangen nadat ze elkaar op ongelukkige wijze raakten bij het verwerken van een kopbal na een corner.

Al na 2 minuten in de tweede helft tekende Chris Koremans zijn 3e doelpunt van de middag aan door de bal met een fraaie lob over de doelman te spelen: 4-1. Nog geen tien minuten later was het Remco Koremans die de 5-1 op het bord bracht nadat hij zich mooi had vrijgespeeld en alleen voor de keeper kwam te staan. In de 68ste minuut zag doelman Ronald Oskam zich opnieuw genoodzaakt om een Drechtstreek speler neer te halen. Ditmaal belette hij Ton Groffen om te scoren. Dat leverde hem zijn twee gele kaart op en dus kon hij het veld verlaten. De strafschop die daarna werd genomen was een bijzondere. Remco Koremans legde de bal naar voren af op broer Chris die de bal terug tikte en broer Remco in de gelegenheid stelde om de 6-1 aan te tekenen. Tien minuten voor tijd was het Peter van de Merwe die de eindstand op 7-1 bepaalde.

Met deze overwinning neem Drechtstreek de tweede positie in op de ranglijst van de 1e klasse C. Met de lastige uitwedstrijd tegen VVGZ voor de boeg is dat een aardige uitgangspositie. John den Dunnen daarover: “Natuurlijk is dit een luxe positie maar we zijn nog maar net begonnen. De komende weken wachten ons de wedstrijden tegen twee kanshebbers op de titel in onze afdeling want na VVGZ uit komt Heerjansdam op bezoek.  Deze punten pakt niemand ons echter meer af”.