Drechtstreek verovert slechts een punt tegen Zaamslag

27 januari 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - In een tegenvallende wedstrijd lukte het Drechstreek zaterdag opnieuw niet om tegen een laag geplaatste tegenstander een overwinning te behalen. Een 2-2- gelijkspel bleek tegen Zaamslag het hoogst haalbare resultaat.

Gedurende de eerste twintig minuten speelde Drechtstreek beheerst en liet het Zaamslag nauwelijks aan aanvallend voetbal toekomen. Er werden enkele goede kansen gecreëerd, met name uit hoekschoppen,  maar de goed keepende doelman Mitchell Braafhart hield zijn doel schoon. En toen gebeurde in 21ste minuut wat Drechtstreek zo vaak overkomt: uit een snelle counter keek het tegen een 0-1 achterstand aan, door een doelpunt van Mario de Fouw.

Twee minuten later werd dat doelpunt gevolgd door de 0-2 van Jorin Missu. Gelukkig lukte het Chris Koremans om al in de volgende minuut de stand tot 1-2 terug te brengen. Hij kreeg de bal fraai aangeleverd door de mee opgekomen Jeroen Koppelaar en hij was doelman Braafhart te snel af. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

In de tweede helft werd het vertoonde spel er op het slechte en hobbelige veld van het Oostpolderpark niet fraaier op en slaagde Drechtstreek er niet in om de achterstand in te lopen. Er was wel veel druk op het Zaamslag doel maar veel aanvallen werd slecht afgerond of goed onderbroken. Met name Ruben Timmermans zorgde voor de nodige dreiging naar voren maar ook hij kon niet tot een goede afronding komen.

Toen halverwege de tweede helft Jan Abaisa en Stefan Jonkman waren ingebracht ontstond er nog meer dreiging voorin maar toch duurde het nog tot de 87ste minuut voordat de gelijkmaker viel. In een snelle actie naar voren gaf Ruben Timmermans een goede pass op Remco Koremans. Die kon de bal afleggen op zijn broer Chris die zijn tweede van de middag in kon schieten.

In de laatste minuten van de wedstrijd zette Drechtstreek alles op alles om nog een driepunter af te dwingen maar bij het eindsignaal van scheidsrechter Daems stond de 2-2 nog steeds op het scorebord.

Door de uitslagen van de andere wedstrijden is Drechtstreek weliswaar weer een plek geklommen op de ranglijst maar he gelijke spel moet toch worden gezien als het verlies van twee punten. Komende zaterdag speelt Drechtstreek opnieuw thuis. Dan komt Heerjansdam op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.