Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'New Energy Tour laat renners de regio doorkruisen met finish in Alblasserdam'
16feb 2017

New Energy Tour laat renners de regio doorkruisen met finish in Alblasserdam

DRECHTSTEDEN - Wielerliefhebbers kunnen op 20 mei hun hart ophalen tijdens de New Energy Tour. Dat is een nieuwe wielerkoers die dwars door de regio gaat.

De start is in Capelle aan den IJssel, vertelt koersdirecteur Koos Moerenhout: "We gaan na de start met de boot over, naar de andere kant van het water; wáár exact moet nog worden bepaald."

"Dan gaan we grotendeels over parcoursen die bekend zijn van de World Ports Classic en de Tour de France van 2010 en 2015, over onder andere Goeree Overflakkee, terug naar het noorden en de finish is in Alblasserdam."

Rotterdam valt buiten de route. "In de stad was er niet het draagvlak voor. Andere gemeenten wilden wel mee doen", zegt woordvoerder Frenk Theuns van de nieuwe wielerkoers.

De nieuwe wielren wedstrijd gaat na de stat door Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht richting Stellendam, en dan komen de deelnemers op de terugweg door Dordrecht, Sliedrecht en Papendrecht naar de finish in Alblasserdam.

Nieuwe energie
Het speciale aan de New Energy Tour is volgens Moerenhout, dat het evenement niet alleen uit een profwedstrijd bestaat. "Het unieke is dat we het naar de breedtesport trekken. We willen nieuwe energie ontwikkelen van zowel de oudere fietser als de jeugd."

Dikke-bandenraces
Theuns legt uit: "Er vinden heel fietsactiviteiten plaats, van dikke-bandenraces tot bakfietsen tot e-bikes. En die worden in de regio in alle elf gemeenten georganiseerd, waar de wielerkoers doorheen komt. Daarnaast zijn er vier tourtochten over het wedstrijdparcours."

Kort dag
Het is kort dag voor de New Energy Tour wordt verreden, maar Theuns maakt zich geen zorgen. "We hebben natuurlijk ervaring met de World Ports Classic. Het draaiboek voor de koers op zich is relatief het minste werk."

Koos Moerenhout heeft het nog wel druk met de organisatie van het fietsfeest in de deelnemende gemeenten. Daaraan werken de plaatselijke wielercomités mee.

Mensen kunnen zich opgeven via de website van de New Energy Tour. Woensdagochtend was de beveiliging van de site nog niet op orde.

Bron: RTV Rijnmond.
Foto uit eigen archief.Deel dit bericht met je vrienden!