Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing over weidevogels in Papendrecht

Lezing over weidevogels in Papendrecht

De Weidevogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard organiseert een lezing over weidevogels op dinsdag 28 januari 2020 in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard.

Ieder voorjaar kunnen we in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden weer volop genieten van onze weidevogels. Het is een prachtig gezicht om de kieviten in maart weer te zien buitelen. De eerste Grutto-roep eind februari / begin maart kan het lente-gevoel ineens bij u oproepen. Het alarmeren van de Tureluur en de zingende Veldleeuwerik hoog in de lucht. Het is genieten geblazen. De Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden zijn belangrijk voor onze weidevogels.

Hoe gaat het op dit moment met onze weidevogels?
Sinds 1990 loopt de weidevogelstand landelijk terug. Kunnen we deze tendens stoppen? De vrijwilligers van de weidevogelwerkgroep Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard zijn met name in het voorjaar druk in de weer om de nesten van de weidevogels te beschermen. Op welke manier we de nesten beschermen en wat we er zelf aan kunnen doen zal aan bod komen. Wie anders dan Astrid Kant kan hier zo boeiend en enthousiast over vertellen? Astrid Kant neemt u in vogelvlucht mee in de boeiende weidevogel-wereld.

Is uw interesse gewekt?
De lezing wordt gehouden op dinsdag 28 januari 2020. De aanvang is om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en iedereen is van harte welkom. Het adres van het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard is: Matenaweg 1. De entree bedraagt € 2,00 p.p.

Gezien de verwachte drukte en het beperkt aantal plaatsen verzoeken wij u uw komst te bevestigen aan André Hornstra of Theo Bakker via een van e-mail: andre.hornstra@gmail.com of t.bakker6@upcmail.nl

Wanneer?
28 januari 2020 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.