Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie Morgensterkerk 100 jaar

Expositie Morgensterkerk 100 jaar

In Museum Dorpsbehoud is vanaf woensdag 8 mei 2019 een nieuwe tentoonstelling te zien: ‘Morgensterkerk 100 jaar’

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat de Gereformeerde Kerk Papendrecht werd opgericht. Deze kerk had van 1919 tot en met 1959 haar gebedshuis in het inmiddels afgebroken kerkgebouw aan de Veerweg. In 1959 werd de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat in gebruik genomen.

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de gereformeerde kerk in Papendrecht is in samenwerking met de jubileumwerkgroep van ‘de Morgenster’ een tentoonstelling samengesteld. Te zien zijn o.a. bouwtekeningen van de oude kerk aan de Veerweg en van de kerk aan de Muilwijckstraat die inmiddels al 60 jaar het kloppend hart is van deze kerkgemeenschap.

Verder zijn er foto’s van de eerste steenlegging voor de in 1959 gebouwde kerk, verbouwingen, de laatste trouwerij in de oude kerk en de eerste trouwerij in de nieuwe kerk, diverse belangrijke documenten, enz.

Diverse voorwerpen maken eveneens deel uit van de tentoonstelling, zoals: een oud Avondmaalstel (dat werd gebruikt voor de kerkdiensten in het teken van het Heilig Avondmaal), een mooie bijbel en psalmenboek, de troffel, waarmee de eerste steen is gelegd voor de bouw van de huidige Morgensterkerk, een doopjurk, enz.

De tentoonstelling is op maandagavond 6 mei 2019 om 18.30 uur geopend door mevr. W. Visser, voorzitter van de kerkenraad van de Morgensterkerk.

De tentoonstelling is te zien op woensdag en zaterdag van 14:00 -16:00 uur.
De toegang is gratis. (Museum Dorpsbehoud is rolstoelvriendelijk.)
Voor groepen buiten de openingsuren – alleen op afspraak – wordt een vergoeding gevraagd.

Foto: De in 1959 gebouwde Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat.

Wanneer?
Van 8 mei 2019 14.00 uur tot 29 juni 2019 16.00 uur
Organisator
Museum Dorpsbehoud Papendrecht
Locatie:
Veerdam 6
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.