Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

37e Nationale Lenteloop

37e Nationale Lenteloop

Vandaag word door AV Passaat de 37e editie van de Nationale Lenteloop georganiseerd. Onderdeel van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Bij de Nationale lenteloop kan je kiezen tussen de 10KM wedstrijdloop en de 5KM prestatieloop.

Voor de kinderen zijn verschillende afstanden die gekoppeld zijn aan hun leeftijd.  Verder zijn op het binnen terrein van A.V. Passaat verschillende activiteiten te doen voor de kinderen.

Om de juiste tijd te kunnen registreren wordt er gebruik gemaakt van elektronische tijdregistratie met behulp van een chip

Programma:
12:00 uur Groep 1 en 2 jongens 400 m
12:10 uur Groep 1 en 2 meisjes 400 m
12:20 uur Groep 3 en 4 800 m
12:40 uur Groep 5 en 6 1.200 m
13:00 uur Groep 7, 8 en ouder 1.500 m
14:00 uur Prestatieloop (vanaf 12 jaar) 5 km
15:00 uur Wedstrijd en prestatieloop (vanaf 16 jaar) 10 km

Het programma begint om 12 uur met diverse jeugdlopen voor kinderen vanaf groep 1 van de basisschool.  Elk jaar doen hieraan meer dan 700 kinderen mee. De afsluitende jeugdloop voor groep 7 en ouder gaat over 1500 meter en start om 13 uur. Alle deelnemers krijgen een diploma en een appel. Clowns kleuren de wedstrijden op, er is een springkussen en kinderen kunnen zich laten schminken.

Er is prestatieloop over 5 km, die start om 14.00 uur. De wedstrijd- en prestatieloop over 10 km start om 15.00 uur.  Het snelle parcours van de 10 km voert onder andere langs de Veerweg, het centrum van Papendrecht, Kerkbuurt, Visschersbuurt, Oosteind en de Matenase Scheidkade. Start en finish is op de atletiekbaan van Passaat aan de Andoornlaan. Zowel op de 5 als de 10 km is er onderweg een waterpost. Traditioneel is de lenteloop de afsluiting voor de deelnemers die in januari bij Passaat met hardlopen zijn begonnen.

De Lenteloop maakt deel uit van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit.

U kunt voorinschrijven tot en met 5 juni. Op de wedstrijddag kunt u ter plaatse ook nog inschrijven tot een half uur voor de start. Meer informatie via de website. Voorinschrijven kan via het formulier.

Wanneer?
8 juni 2019 van 12.00 tot 19.00 uur
Organisator
AV Passaat
Locatie:
Sportpark Oostpolder, Andoornlaan 38
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.