Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Puppycursus

Puppycursus

Ingezonden partnerbijdrage

Als u besluit een puppy in huis te nemen dan adviseren wij met uw hond mee te doen aan een puppycursus. Tenminste, als u met een goed opgevoede hond door het leven wilt gaan. Voordat u met de puppycursus gaat starten zijn er wel een aantal stappen die u moet ondernemen. En, van belang is de leeftijd van de pup. De beste leeftijd om te starten met de puppycursus is wanneer de kleine beestje tussen de acht en negen weken oud zijn.

De puppycursus moet uitstekend zijn
U moet op zoek gaan naar een goede hondenschool waar ze uitstekende puppy cursussen geven. Soms heeft u iemand in uw kennissen- of familiekring die u een goed adresje voor een te volgen cursus weet. Is dit voor u niet het geval? No panic! Vaak weet de dierenarts precies waar u en uw pup een goede puppy cursus kunnen volgen. Heeft u dan nog steeds twijfels? Neem dan eens een kijkje bij puppy cursussen die bij u in de buurt worden gegeven. Het advies dat wij hierbij kunnen geven is dat een puppy cursussen het beste in een kleine groep werkt. Kijk ook goed dat u professioneel opgeleide instructeurs constateert (of niet) bij de training. Ga ook voor een cursus bij een hondenschool waar de pups gezellig met elkaar kunnen spelen. En ga gewoon eens in gesprek met de instructeurs om de juiste indruk te krijgen.

Positieve trainingsmethodes
Van belang is dat er door de trainer(s) positieve trainingsmethodes worden gehanteerd. Maar hoe weet ik dan hoe zij dit doen? Er wordt nadruk gelegd op het aanleren van gewenst gedrag, en het voorkomen van ongewenst gedrag. En dat door positieve methodes. Als u hond iets fout doet gaat u bijvoorbeeld niet schreeuwen en u geeft al helemaal geen 'corrigerend' tikkie. De focus richt u vooral op het goede gedrag. Dat goede gedrag beloont u bijvoorbeeld met een lekkere hondenbrok. En als de hond het niet goed doet wordt er uiteraard geen beloning gegeven. Ze noemen dit ook wel de aanleerfase voor uw puppy.
Voortbordurend op het feit dat aanleren niet gaat middels ‘tikkies’ uitdelen, adviseren wij een comfortabel zittende halsband of tuigje. Bij een puppy kunt u het beste voor een hondentuig gaan en als uw hond later groot is dan komt een halsband beter tot recht.

Uw opvoeding telt mee
Tijdens een puppycursus ontvangt u ook bruikbare tips voor bij u thuis in de woning. Ze geven dan onder meer aan dat waardevolle spullen voor de zekerheid het beste opgeborgen kunnen worden. Zodoende draagt een puppycursus op een fantastische wijze bij aan de opvoeding van een hond. Dat staat voorop, maar vergeet niet dat uw eigen omgang met de hond hier ook aan bijdraagt. Er bestaan veel boeken waarin u kunt lezen hoe u de hond het beste kunt opvoeden. Uiteraard wordt er tijdens de puppycursus het nodige aan u toegelicht zoals wij hierboven hebben beschreven. Die ervaringen kunt u thuis bij de pup toepassen. En op onze website is natuurlijk ook ontzettend veel informatie te lezen.

Wanneer?
Van 10 mei 2019 00.00 uur tot 20 mei 2019 00.00 uur
Organisator
123tinki.com
Locatie:
Nog niet bekend
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.