Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Start cursus: Zicht op evenwicht

Start cursus: Zicht op evenwicht

Om te voorkomen dat ouderen vallen biedt Rivas Zorggroep vanaf vandaag de cursus ‘Zicht op evenwicht’ aan. Samen met een ergotherapeut leren ouderen in acht bijeenkomsten van anderhalf uur weer onbezorgd actief te zijn.

Niet alleen, maar samen met anderen
In een groep van 10 personen wordt aandacht besteed aan het voorkomen van vallen en het belang van lichaamsbeweging. Ouderen leren zo weer met zelfvertrouwen te bewegen, in conditie te blijven en het evenwicht te verbeteren. Maar risico’s in en om het huis komen aan bod. Deelnemers krijgen informatie en praktische tips. Vanaf de derde bijeenkomst doen deelnemers gezamenlijk eenvoudige oefeningen (grotendeels vanaf een stoel). Wie aan de cursus wil deelnemen, moet in staat zijn om korte afstanden te lopen, eventueel met behulp van een rollator of wandelstok.

De cursus vindt plaats in locatie De Markt van 14.30 tot 16.00 uur. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur en wordt gegeven door een ergotherapeut van Rivas Zorggroep. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst.

De kosten van de cursus bedragen € 150,- inclusief cursusboek. Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting. Deelnemers die aanvullend verzekerd zijn bij VGZ komen in aanmerking voor een vergoeding. Afhankelijk van het soort aanvullende verzekering kan de vergoeding oplopen tot € 150,-. Meer informatie: www.vgz.nl/vergoedingen/valpreventie.

Aanmelden kan via Rivas Zorglijn 0900-8440 of email met vermelding van naam en telefoonnummer. De cursusleider neemt na aanmelding telefonisch contact op om na te gaan of de cursus voor u geschikt is.

Foto: Rivas - Tijdens de cursus ‘Zicht op evenwicht’ krijgen deelnemers tips en adviezen om weer onbezorgd te kunnen bewegen.

Wanneer?
29 maart 2019 van 14.30 tot 16.00 uur
Organisator
Rivas
ledenorganisatie@rivas.nl
Locatie:
De Markt, aan Markt 24
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.