Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing '(Hoe) zie ik/jij mij?' bij Hart voor IQ (18 tm 30 jaar)

Lezing '(Hoe) zie ik/jij mij?' bij Hart voor IQ (18 tm 30 jaar)

Als nabrander van de Week van de Hoogbegaafdheid (10 tm 18 maart) organiseert Haviq een lezing speciaal voor jongvolwassenen
Als hoogbegaafde voel je je misschien vaak anders dan je klas- of studiegenoten. Misschien verveel je je regelmatig, snappen je leeftijdsgenoten je interesses/grapjes niet, zie je altijd beren op de weg of voel je je tegelijkertijd tekort schieten én te veel.

Tijdens deze lezing kijken we naar hoe dat komt, en hoe andere hoogbegaafde jongeren zichzelf zien.

  • Wat is er anders aan hen dan aan de gemiddelde mens?
  • En hoe kijken ze eigenlijk naar elkaar?

Vanuit onderzoek, praktijk én eigen ervaring heeft Femke Hovinga (30) het over hoogbegaafdheid in de jongerendoelgroep en hoe je met uitdagingen om kunt gaan. Hierbij is uiteraard ook ruimte voor vragen!

Femke Hovinga is ondernemer en begeleider op het gebied van hoogbegaafdheid. Toen ze als kind vastliep op school, beloofde ze zichzelf dat ze, ‘als ze later groot was’, iets zou doen voor hoogbegaafde mensen die daardoor niet tot hun recht kwamen. Dat liep anders. Ze reisde, werkte als journalist en bedrijfskundige, tot ze in 2012 toch in het ‘hb-wereldje’ terecht kwam. Inmiddels is Femke betrokken bij initiatieven als InterIQ (recruitment voor hoogbegaafden), SCALIQ (intelligentietesten voor meer- en hoogbegaafden), SENG (sociale en emotionele support) en Talentissimo (begeleiding en activiteiten gericht op de 145+ IQ doelgroep). Ze leert graag van en met anderen en reist inmiddels de wereld over om dat ook te doen!


Dinsdag 19 maart 2019 van 19:30 - 21:00 uur (Uitloop tot 21:30 uur)
Voor: (Jong)volwassenen vanaf 18 tm 30 jaar
Kosten €10,- p.p. inclusief een hapje en een drankje
Aanmelden kan tot 17 maart via email

Wanneer?
19 maart 2019 van 14.30 tot 16.00 uur
Organisator
Stichting Hart voor IQ (HAVIQ)
info@hartvooriq.nl
Locatie:
Boeieraak 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.