Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Jan Brokken (GAAT NIET DOOR)

Lezing Jan Brokken (GAAT NIET DOOR)

De Culturele Raad laat weten: Helaas kan de lezing van Jan Brokken deze avond niet doorgaan. We laten u z.s.m. een nieuwe datum weten.

Op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht komt Jan Brokken vanavond naar Papendrecht. Hij geeft een lezing over zijn nieuwe boek ‘De rechtvaardigen’ waarin hij het verhaal vertelt van de Nederlandse consul, Jan Zwartendijk. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog zorgde deze consul er met een ambtelijke truc voor dat duizenden joden via Rusland en Japan de nazi´s konden ontvluchten. Jan Brokken beschrijft het leven van Jan Zwartendijk en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek Papendrecht en begint om 20.00 uur. De zaal gaat om 19.30 uur open. Een toegangskaart bedraagt € 7,50 (alleen contante betaling) en de kaarten zijn in de bibliotheek te koop. Let op: er is een beperkte ruimte in de bibliotheek.

Afbeelding: Voorkant van het boek van Jan Brokken - De rechtvaardigen

Wanneer?
13 maart 2019 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
Culturele Raad Papendrecht
w.vdhoeven@papendrecht.nl
Locatie:
in de Bibliotheek AanZet aan de Veerweg 135
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.