Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Informatiebijeenkomst: Nieuwe leesclubs in Papendrecht

Informatiebijeenkomst: Nieuwe leesclubs in Papendrecht

Samen lezen is leuker
De Bibliotheek AanZet en Stichting Senia organiseren vandaag twee informatiebijeenkomsten voor iedereen die belangstelling heeft om zich aan te sluiten bij een leesclub. Heeft Nederlandse en vertaalde literatuur jouw voorkeur? Kom dan van 10.30 tot 11.30 uur naar de bibliotheek. Houd je meer van filosofisch leesvoer? Dan kun je aansluiten bij de bijeenkomst van 13.30 tot 14.30 uur. De toegang is gratis en vrijblijvend.

Napraten over boeken: iets wat veel mensen graag willen, maar geen mogelijkheid voor hebben. Een leesclub is dan de ultieme oplossing. Maar in de praktijk blijkt het lastig om zich aan te sluiten bij bestaande groepen óf een eigen club op te richten.
Daarom richt Stichting Senia leesclubs op in heel Nederland. Hierdoor vergroten zij het leesplezier en de leesfrequentie van de deelnemers. Ze delen hun kijk op verhalen, geven leestips en raken in gesprek over uiteenlopende thema’s.

Eigentijdse literatuur
Een Senia leesgroep bestaat uit zes tot acht personen. Elk seizoen kunnen zij zeven titels kiezen uit een uitgebreide literatuurlijst. Daarin staan veel eigentijdse boeken die goed toegankelijk zijn voor een breed publiek. De leesclubs krijgen bij ieder gekozen boek informatie aangereikt over het boek en de auteur, met vragen en discussiepunten. Daardoor kunnen de leesgroepen na de oprichting op eigen kracht, zonder dat er een externe deskundige bij aanwezig is, tot zinvolle besprekingen komen.

Informatie
De bijeenkomst is in de Bibliotheek AanZet. Aanmelden is niet nodig. Wel belangstelling, maar verhinderd? Stuur dan een mail naar info@senia.nl voor meer informatie.

Praktische informatie
Wat:  Informatiebijeenkomst: Leesclub
Wanneer: donderdag 31 januari 2019
  10.30 – 11.30 uur: Informatie over leesclub Nederlands
  13.30 – 14.30 uur: Infomattie over leesclub Filosofie
Waar:  Bibliotheek Papendrecht
Toegang: Gratis | aanmelden niet nodig

Wanneer?
31 januari 2019 van 10.30 tot 00.00 uur
Organisator
Bibliotheek Papendrecht / Stichting Senia
Locatie:
Veerweg 135
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.