Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Griet op de Beeck in het Apollo Hotel

Griet op de Beeck in het Apollo Hotel

Auteur en columnist Griet Op de Beeck maakt zondagmiddag 16 december niet haar opwachting in de plaatselijke bibliotheek, maar wel in het Apollo Hotel aan Burgemeester Keijzerweg 100. Reden van deze verandering van locatie is de grote belangstelling voor haar performance. De 45 lentes tellende Vlaamse zal op uitnodiging van de Culturele Raad Papendrecht van 14.30 uur tot 16.30 uur verhalen over de ins en outs van haar oeuvre.

Op de Beeck zou een jaar terug al naar het Papendrechtse komen, maar die afspraak moest zij annuleren, omdat zij de eervolle uitnodiging van de CPNB had gekregen  het Boekenweekgeschenk voor 2018 te schrijven. Het literaire kleinood Gezien de feiten werd het resultaat en nu heeft Griet de tijd gevonden om de eerder gedane belofte na te komen. Zij zal gedurende haar lezing zeer zeker verwijlen bij haar spraakmakende roman 'Het beste dat we hebben', die november vorig jaar het licht zag.

Naar aanleiding van dit boek vertelde Op de Beeck tijdens een interview met presentator Matthijs van Nieuwkerk in het televisieprogramma De Wereld Draait Door dat zij tussen haar vijfde en negende door haar vader werd misbruikt. De schrijver stuitte op een muur van wantrouwen, omdat zij vertelde over de incest in haar jeugd.

Het voorbije 3 november in de Volkskrant gepubliceerde artikel van Robert van de Griend over de ontstane niet door haar gewilde stampij met de titel ‘Waarom we niet over incest praten’ eindigt heel exemplarisch met Griets woorden ‘Maar zwijgen was toch erger geweest.’

Haar roman moet het eerste deel worden van een trilogie waarin zij probeert deze problematiek tot op het bot uit te spitten. Eerdere werken van haar zijn Vele hemels boven de zevende’, Kom hier dat ik u kus en Gij nu.

Een van de thema’s die Op de Beeck hanteert is eenzaamheid, die zich bij haar verhaalpersonages  o.a. manifesteert in de zucht stuntelend in het leven overeind proberen te blijven. Vermeldenswaard is nog dat Griet Op de Beeck vanwege Het beste dat we hebben met vijf collega’s genomineerd is voor de NS Publieksprijs 2018.

Kaarten zijn voor tien euro te koop aan de balie van de bibliotheek, maar ook via de e-mail van de secretaresse van de CRP.

Afbeelding: Voorkant van het boek 'Het beste dat we hebben' van Griet Op de Beeck

Wanneer?
16 december 2018 van 14.30 tot 16.30 uur
Organisator
CRP - Wendy van der Hoeven
w.vdhoeven@papendrecht.nl
Locatie:
Apollo Hotel aan Burgemeester Keijzerweg 100
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.