Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Start cursus Vrijwilliger in zorg en welzijn (VOL)

Start cursus Vrijwilliger in zorg en welzijn (VOL)

Let op: De cursus is vol!

Het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht organiseert, in samenwerking met Yulius, een cursus voor vrijwilligers die actief zijn in een zorg- of welzijnsorganisatie of mensen met een ziekte of beperking begeleiden. De cursus vindt plaats op 4 maandagmiddagen, vanaf 19 november.

Vrijwilligerswerk is meestal leuk en prettig om te doen. Het geeft voldoening, of het is gezellig. Je leert vaardigheden die elders van pas komen, of je bent even op een andere manier aan het werk en leert nieuwe mensen kennen. Toch kun je als vrijwilligers soms ook tegen zaken aanlopen waarvan je twijfelt hoe ermee om te gaan, zoals:

Is het míjn taak om deze mevrouw  hierbij te helpen?
De meneer die ik bezoek gaat wel erg achteruit, wat moet ik doen als ik me zorgen maak?
De taken die ik nu krijg, vind ik eigenlijk niet leuk, hoe bespreek ik dat?

Dit kan gebeuren als je net begonnen bent met je vrijwilligerswerk, maar ook als je al heel lang meeloopt. Juist nu er meer van vrijwilligers wordt gevraagd, is het van belang dat je als vrijwilliger plezier blijft houden in het werk en voldoening krijgt van de taken die je uitvoert.

Onderwerpen die in de training aan de orde komen:
- Wat is het verschil tussen mantelzorg en vrijwilligerswerk?
- Wat zijn verschillende rollen en taken van mantelzorgers, vrijwilligers en professionals?
- Wat is van belang bij communicatie en luisteren naar de ander?
- Hoe ga je om met afstand en nabijheid en hoe stel je hierin je eigen grens?
- Waar kun je terecht als je je zorgen maakt om iemand?
- Hoe kom je voor jezelf op, zonder een ander te benadelen?

De cursus wordt gegeven aan de Veerweg 127. Data zijn maandag 9 en 26 november en 3 en 10 december. Tijdstip is steeds van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis. Meld je tijdig aan, want het aantal plaatsen is beperkt. Opgeven kan tot 9 november a.s. via vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl.

Wanneer?
9 december 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
Organisator
Het vrijwilligerspunt: Judith van Gulik/ Pauline van der Kraan
078-6154741
vrijwilligers@bwi-papendrecht.nl
Locatie:
Veerweg 127
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.