Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

De week van de voedselbanken

De week van de voedselbanken

Op 16 en 17 oktober (week 42) vallen elk jaar respectievelijk Wereld Voedseldag en Wereld Armoededag. Beide thema’s raken de kern van het werk van de voedselbanken. In hun missie staat vastgelegd dat zij voedsel inzamelen dat anders verspild zou worden. Wat daarna uitgedeeld wordt aan mensen die dat heel hard nodig hebben. Voedselbanken strijden zo tegen voedselverspilling.

Om die reden wordt week 42 uitgeroepen tot de Week van de Voedselbanken; in de hoop dat zo drempels worden verlaagd. Je hoeft je niet te schamen om naar de voedselbank te gaan.

Ruim een derde van alle voedselbanken in Nederland doet mee in dit eerste jaar. Diverse voedselbanken organiseren een open dag. Ben je benieuwd hoe het werkt?

Wil je zien waar voedselbanken hun eten inzamelen? En hoe die kratjes worden gevuld? Wil je zien hoe omgegaan wordt met voedselveiligheid? Ben je benieuwd wanneer je in aanmerking komt voor voedselhulp?

U bent woensdag 17 oktober tussen 11 en 15.00 uur van harte welkom op de locatie Coornhertstraat 4 (achter garage van Wijngaarden en naast rijwielhandel Korteland).

Kom gezellig langs, eten meenemen mag maar is niet verplicht.

Op zaterdag 20 oktober wordt bij de Jumbo op de Meent eten ingezameld; tussen 10 en 17 uur.

Wanneer?
17 oktober 2018 van 11.00 tot 15.00 uur
Organisator
Voedselbank Papendrecht
Locatie:
Coornhertstraat 4
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.