Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vocaal Ensemble Cantica verzorgt Choral Evensong

Vocaal Ensemble Cantica verzorgt Choral Evensong

Al een aantal keren organiseerde het Vocaal Ensemble Cantica uit Almkerk een Evensong. Zo zal ook de Middagviering van zondag 14 oktober weer door Cantica verzorgd worden.

Een Choral Evensong is het avondgebed (vesper) van de Anglicaanse kerk wat door een koor verzorgd wordt. Het is vergelijkbaar met de Vespers uit de Rooms Katholieke en de Lutherse kerk. Het avondgebed vindt plaats op de dagwisseling, op de scheiding tussen licht en donker. Dat maakt het Avondgebed ook zo bijzonder. We kunnen het donker, de nacht niet ingaan zonder van het licht te zingen en te getuigen. Vandaar dat bij het lezen van de Bijbelgedeelten het Magnificat (Lofzang van Maria) en het Nunc Dimittis ( de Lofzang van Simeon) gezongen worden. Waar Maria zingt van de grote daden van de Heer benadrukt Simeon het licht dat over ons is opgegaan en dat de nacht zal verslaan.

De Evensong vangt aan met de Preces: het gebed om Gods aanwezigheid bij deze dienst. Er is een gezongen psalm, er worden één of twee Anthems - toonzettingen van Bijbelgedeelten - gezongen, en Hymns -geloofsliederen - die samen met de gemeente gezongen worden. De dienst wordt afgesloten met de Responses: gebeden voor kerk, land en de wereld en het Onze Vader, door koor en voorganger afwisselend gesproken, gereciteerd en gezongen.

Bij Vocaal Ensemble Cantica o.l.v. Henk van Andel dat in 2011 de Evensong zong in Ripon, in 2015 in St. Albans en dit jaar in Salesbury Engeland, is de zang in goede handen. Als voorganger zal ds. Birke Rapp fungeren en is Arie de Bruijn de organist. Het geheel staat onder muzikale leiding van Henk van Andel.

Als Werkgroep Middagvieringen hopen we weer op een goede viering om het donker met licht tegemoet te kunnen treden.
Reden genoeg om uw oor te luisteren te leggen bij de MiddagViering van 14 oktober, om 17:00 uur in De Morgenster, Muilwijckstraat 1 te Papendrecht.

Wanneer?
14 oktober 2018 van 17.00 tot 18.15 uur
Organisator
Geref. Kerk 'De Morgenster'
Locatie:
Muilwijckstraat 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.