Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Start cursus ‘Zicht op evenwicht’

Start cursus ‘Zicht op evenwicht’

Tegen vallen onder ouderen
Bij het ouder worden neemt de kans op vallen toe. Ruim de helft van de ouderen is bezorgd om te vallen en vermijdt daarom activiteiten. Dit is niet nodig. Rivas Zorggroep begint daarom op vrijdag 12 oktober 2018 met de cursus ‘Zicht op evenwicht’. Onder deskundige begeleiding van een ergotherapeut leren deelnemers in acht bijeenkomsten van anderhalf uur weer onbezorgd actief te zijn. Dit met het doel om weer met zelfvertrouwen te bewegen, in conditie te blijven en het evenwicht te verbeteren. Dat vermindert de kans op vallen.

Wat houdt de cursus in?
Deelnemers krijgen informatie en praktische tips. Vanaf de derde bijeenkomst doen deelnemers gezamenlijk eenvoudige oefeningen (grotendeels vanaf een stoel). Wie aan de cursus wil deelnemen, moet wel in staat zijn om korte afstanden te lopen, eventueel met behulp van een rollator of wandelstok. Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen, variëren van leren omgaan met bezorgdheid om te vallen en het belang van lichaamsbeweging. Maar ook het voorkomen van valpartijen, risicovol en veilig gedrag en risico’s in en om het huis, passeren de revue.

Startdatum en locatie
De cursus ‘Zicht op evenwicht’ begint op vrijdag 12 oktober 2018 en duurt van 14.00 tot 15.30 uur. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur en wordt gegeven door een ergotherapeut van Rivas Zorggroep. Na twee maanden is er een herhalingsbijeenkomst. Maximaal 10 personen kunnen deelnemen. Inschrijving en deelname gebeurt op volgorde van aanmelden. Deelnemers worden verwacht in woonzorgcentrum De Markt, Markt 24.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen 150 euro inclusief cursusboek. Rivas-pashouders krijgen 20 procent korting. Deelnemers die aanvullend verzekerd zijn bij VGZ, komen in aanmerking voor een vergoeding door VGZ, die afhankelijk van het soort aanvullende verzekering, kan oplopen tot 150 euro. Deelnemers sturen hiervoor hun bewijs van deelname en de factuur samen met een declaratieformulier naar VGZ. Meer informatie hierover op de website: www.vgz.nl/vergoedingen/valpreventie.

Aanmelden
Maximaal 10 personen kunnen aan de cursus deelnemen. Deelname gebeurt op volgorde van aanmelding. Aanmelden kan telefonisch via Rivas Zorglijn 0900-8440 of door een mail te sturen naar Leef&voordeelpas@rivas.nl met vermelding van naam en telefoonnummer. De cursusleider neemt na aanmelding telefonisch contact op om na te gaan of de cursus voor u geschikt is.

Wanneer?
12 oktober 2018 van 14.00 tot 15.30 uur
Organisator
Rivas
0900-8440
Leef&voordeelpas@rivas.nl
Locatie:
Woonzorgcentrum De Markt, Markt 24
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.