Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Start literatuurcursus (4 lessen)

De sectie Letteren van de St. Culturele Raad Papendrecht organiseert in samenwerking met de Volksuniversiteit Papendrecht een literatuurcursus. Deze cursus wordt gegeven door Liesje Schreuders (1979). Schreuders is literatuurdocent en schrijver. Ze studeerde cum laude af in literatuurwetenschap aan de UvA en behaalde daarna een master in culturele antropologie en sociologie der niet-westerse samenlevingen. Ze studeerde Italiaans in Rome en was tot 2013 hoofdredacteur van Arabesken, het tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap. Sinds 2016 is zij columnist van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde, zie www.mijnedlet.nl.

Overspel-literatuur
Seks, huwelijk en een snel veranderende  maatschappij. Drie thema's die in de negentiende-eeuwse 'overspel'-literatuur bij elkaar komen. De beste romanschrijvers van Europa waagden zich eraan, elk op zijn eigen manier. Interessant genoeg concentreerden de (mannelijke) schrijvers zich daarbij op het overspel van vrouwelijke personages, die zij in hun werk alle aandacht gaven. Madame Bovary, Anna Karenina, Constance van der Welcke, Effi Briest om er maar een paar te noemen.

In deze vierdelige cursus leert u hoe en waarom overspel zo'n belangrijk thema werd. In vier lessen passeren verschillende klassieke meesterwerken uit de wereldliteratuur de revue. We beginnen met een overzichtscollege waarin het thema wordt uitgelegd aan de hand van verschillende werken en citaten. Ook de historische achtergrond komt daarbij uitgebreid aan bod. Daarna volgen drie colleges rond drie klassieke meesterwerken: Madame Bovary van Flaubert, Anna Karenina van Tolstoj en De boeken der kleine zielen van Louis Couperus.

Lees mee, geniet mee van deze prachtige boeken en leer intussen over de negentiende-eeuwse maatschappij met al haar tegenstellingen en conflicten. De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur en start op 29 september 2018, daarna eens per twee weken telkens van 14.00 uur - 16.00 uur. De kosten voor deze cursus bedragen € 80,00. U kunt zich aanmelden via de website van VU.

Wanneer?
29 september 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
Organisator
Volksuniversiteit Papendrecht
Locatie:
Vondellaan 158
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.