Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open Monumentendag met Doopexpositie

Tijdens de landelijke Open Monumentendag opent de Grote Kerk van Papendrecht haar deuren. Naast de bezichtiging van het kerkgebouw, kunt u kennismaken met de geschiedenis van de Grote Kerk.

Extra bijzonder dit jaar is de Doopexpositie.
U kunt een kijkje nemen in oude doopboeken, lezen over doopgebruiken en de betekenis van de doop. Het doopvont, een doopkleed en allerlei oude en jonge doopjurken kunnen bekeken worden. Ook zijn er doopgeschenken en doopkaarten te zien. Het orgel speelt doopliederen, op een boekentafel zijn boeken over de betekenis van de doop te verkrijgen, etc.

Er is een leerzame puzzeltocht voor kinderen en gratis koffie. Toegang gratis.

Wanneer?
8 september 2018 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
Grote Kerk en Sionskerk
Locatie:
Grote Kerk, Kerkbuurt 80
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.