Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing: Van Gogh en Japan

Lezing: Van Gogh en Japan

Van Gogh schiep zijn eigen beeld van Japan door het bestuderen van Japanse kunst, het lezen erover, het verzamelen en kopiëren van prenten en de discussies over de esthetische kwaliteit ervan met andere kunstenaars. De tentoonstelling ontrafelt de manier waarop Van Gogh het Japanse voorbeeld naar zijn hand zette. Op deze wijze definieerde hij zichzelf als modern kunstenaar en kon hij zich plaatsen naast tijdgenoot-modernisten als Paul Gauguin en Emile Bernard.

Van Goghs eigen Japanse prentenverzameling, evenals de wijze waarop die prenten hem hielpen om zijn vormentaal te vernieuwen, waren van belang bij Van Goghs doorbraak als moderne kunstenaar: die avantgardistische, door het Verre Oosten geïnspireerde kunstenaar die hij was, staat centraal in deze exotische lezing. Kunsthistoricus Hoo-Man Chan licht veel kunstwerken van Van Gogh én zijn tijdgenoten voor u toe, en plaatst het artistieke belang van Van Gogh temidden van zijn schilderende collega's verhelderend in context.

Donderdag 12 april 2018
Prijs: € 17,50
Door: Dhr. H.M. (Hoo Man) Chan
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Inschrijven kan via de website of door te bellen met 078-6154764.

Wanneer?
12 april 2018 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Volksuniversiteit Papendrecht
615 47 64
info@vupapendrecht.nl
Locatie:
Vondellaan 158
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.