Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Sterrenkijken bij Christiaan Huygens

Sterrenkijken bij Christiaan Huygens

Sterrenkijken
De sterren, de Maan en de planeten zijn prachtig om naar te kijken. Je hebt vast wel eens vol verwondering omhoog gekeken naar de nachtelijke hemel. Wil je een keer dieper het heelal in kijken, met goede uitleg daarbij? Kom dan op vrijdag 23 en/of zaterdag 24 februari langs bij Sterrenkundevereniging Christiaan Huygens. Wij doen mee met de Landelijke Sterrenkijkdagen en openen onze sterrenwacht voor iedereen die langs wil komen.

Wat kunt u verwachten als u ons een bezoek brengt?
    s-Avonds: door meerdere telescopen kijken naar de sterren (kan alleen bij helder weer);
    Uitleg over de sterrenhemel, sterrenbeelden en wat er allemaal te zien is;
    Overdag: kijken naar de zon via een telescoop met speciale filters (zeer veilig);
    Korte lezingen van 15-20 minuten over ons zonnestelsel en de oneindige grootsheid van het heelal;
    Diverse artikelen die te koop zijn in onze astro-shop;
    Informatie over onze vereniging.

Wat is er te zien?
    De Maan is ongeveer half verlicht en met de telescoop zie je goed de kraters, bergen en valleien.
    De Orion-nevel, een kraamkamer voor nieuwe sterren.
    Prachtige dubbelsterren en sterrenhopen.
    En zelfs sterrenstelsels die miljoenen lichtjaren ver weg staan.

De Zon
Op zaterdagmiddag vanaf 13:00 uur richten de leden van Huygens hun kijkers met speciale filters op de dichtstbijzijnde ster: de zon. De zon is niet alleen tijdens een verduistering interessant. Op de zon zijn fraaie zonnevlekken te zien. Mogelijk staan aan de rand van de zon spectaculaire protuberansen, een soort zonnevlammen.

Andere activiteiten
Uiteraard zijn zon en sterren alleen te zien bij een heldere hemel. Maar ook bij bewolkt weer kan er een kijkje worden genomen in de sterrenwacht. Er is doorlopend uitleg over de telescopen. Binnen in de zaal zijn er presentaties over het zonnestelsel. Alle vragen over het heelal en de sterrenhemel boven ons kunnen gesteld worden.

Wanneer zijn we open?
Vrijdag 23 februari van 19.00 – 23.00 uur
Zaterdag 24 februarivan 13.00 – 17.00 en van 19.00 – 23.00 uur

Meer informatie vindt u op de website.

Wanneer?
Van 23 februari 2018 19.00 uur tot 24 februari 2018 00.00 uur
Organisator
Vereniging Christiaan Huygens
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.