Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Jongkind en Franse impressionisten

Lezing Jongkind en Franse impressionisten

Jongkinds rake observaties van de natuur en zijn directe, losse manier van schilderen waren een eye opener voor de jonge Franse kunstenaars. Vanuit de Hollandse, realistische traditie gaf hij de aanzet tot het Impressionisme in Frankrijk. De vader van het Impressionisme, Claude Monet, zei dat Jongkind hem had leren kijken: ‘Hij zorgde voor de opvoeding van mijn oog’. 

De grote expositie in het Dordrechts Museum, van 28 oktober 2017 t/m medio mei 2018,  toont schilderijen van Jongkind en van zijn Franse vrienden zoals Monet, Boudin en Daubigny, uit museale en particuliere verzamelingen in binnen- en buitenland. De virtuositeit van Jongkinds vlugge, rake penseelstreek komt in een selectie aquarellen

Tijdens de lezing licht cultuurhistoricus Hoo-Man Chan een groot aantal kunstwerken toe en geniet u van veel van Jongkinds schilderingen van ijsgezichten, maannachten, de Nederlandse polders, de havens van Rotterdam en Dordrecht. Daarbij zullen ook Franse landschappen van de hierboven genoemde impressionisten in verband met het werk van de Nederlandse landschapsschilder worden gebracht.

Prijs: € 17,50
Inschrijven kan telefonisch en via de website

Wanneer?
22 februari 2018 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Volksuniversiteit Papendrecht
615 47 64
info@vupapendrecht.nl
Locatie:
Vondellaan 158
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.