Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing De Nieuwe Biesbosch door Thomas van der Es

Lezing De Nieuwe Biesbosch door Thomas van der Es

Op uitnodiging van de Natuur-en Vogelwacht Alblasserwaard verzorgd ‘boswachter’ Thomas van der Es een lezing over ‘De Nieuwe Biesbosch’.

De afgelopen jaren groeide het zoetwatergetijdengebied enorm. Grote stukken polderland veranderde in waterland en de rivier kreeg meer ruimte. Klimaatbuffers moeten in de Biesbosch regio ervoor zorgen dat Gorinchem en andere steden droge voeten houdt bij extreme waterstanden. Het bracht meer dan enkel waterveiligheid voor honderdduizenden inwoners. Het nieuwe waterrijke landschap zorgde voor spectaculair natuurherstel. Vissen kregen prachtige paaigebieden, grutto’s een ‘tankstation’ en de visarend werd in 2016 een nieuwe broedvogel voor Nederland.

Tijdens deze avond neemt ‘boswachter’ Thomas u mee door deze veranderingen. Hoe ziet de toekomst eruit van deze rivierdelta en welke diersoorten kunnen we nog verwachten. Aan de hand van foto’s verteld hij alles over de Biesbosch van nu en blikken we vooruit in de toekomst.

Op deze avond is het mogelijk om een exemplaar van het boek ‘De Nieuwe Biesbosch’ te kopen en te laten signeren door auteur Thomas van der Es. De lezing wordt gehouden in het Streeknatuurcentrum en begint om 19.30 uur. De entree bedraagt € 2,50.

Wanneer?
14 december 2017 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.