Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Middagviering: De toekomst als breekijzer

Middagviering: De toekomst als breekijzer

Het boek is uit …
Een MiddagViering over een uitgelezen Boek der Boeken. Over de laatste delen van deel één en het laatste deel van deel 2. Het gaat over de toekomst, onze toekomst. Het gaat dus over ons, want de toekomst is al gaande. En daarom is het goed om te komen luisteren naar: DE TOEKOMST ALS BREEKIJZER. 

U kent dat gevoel waarschijnlijk wel. Een boek uitgelezen en dan doe je het boek dicht. Wat daarna gebeurt heeft te maken hoe het boek over is gekomen. Als het niks was dan leg je het gelijk terzijde, maar was het spannend of ingrijpend dan is het daarna even stil zitten, even overdenken van wat je gelezen hebt. Zo is dat ook met Bijbelboeken. Het boek Numeri, als je het al gelezen hebt, dat leg je snel terzijde maar als je het boek Job gelezen hebt, ook best heftig, stemt dit toch, als je het uit hebt, tot nadenken. Ook de Kleine Profeten en het boek Openbaring hebben zoiets in zich. Ze stemmen tot nadenken. Het is toch wel bijzonder dat die kleine profeten toch maar in het meest verkochte en gelezen boek te wereld zijn gekomen. Hoe een kleine schrijver toch groot kan worden. En dan het laatste boek van de Bijbel, het boek Openbaring. Heel heftig met wat er allemaal wel niet moet en gaat gebeuren voor die nieuwe hemel en nieuwe aarde. Het is niet bij te benen, niet voor te stellen. Voordat het Kerstmis wordt hebben we eerst nog vier weken Advent, wat Komst betekend. En Komst gaat over wat komen gaat, de toekomst. En als er iets is wat ons mensen altijd al bezig houdt is de Toekomst. We kijken naar onze sciencefiction films of spelen desbetreffende games. De Toekomst houdt ons bezig. Reden temeer om te komen luisteren naar de woorden van de zgn. ‘Kleine Profeten’ en uit het extreme Bijbelboek Openbaring. Het gaat gebeuren, met Kerst , het feest van ‘dat het gebeurt’. De toeKOMST is al gaande. Meer hierover in deze MiddagViering .

Wanneer?
10 december 2017 van 17.00 tot 00.00 uur
Organisator
Geref. Kerk 'De Morgenster'
Locatie:
Muilwijckstraat 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.