Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Op bezoek bij de imker van Stichting BIJ de Heerlijkheid

Op bezoek bij de imker van Stichting BIJ de Heerlijkheid

Op bezoek bij de imker van Stichting BIJ de Heerlijkheid en Fietsroute door Papendrecht
Komend weekend openen de nodige Nederlandse imkers hun bijenstanden voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan tweehonderd plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij. Dus ook bij u in de buurt. Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby.

Stichting BIJ de Heerlijkheid aan de Kerkbuurt 56 in Papendrecht doet op zaterdag 8 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur mee aan deze imkerijdag. U kunt de bijenstal met educatieruimte bezoeken, wandelen door de boomgaard, BIJpraten met imker Ad en de bijentuin bekijken

Ook organiseert de Stichting twee bijenfietstochten door Papendrecht. In Landwinkel de Fruitheerlijkheid zijn vanaf 9:00 uur routebeschrijvingen met informatie te verkrijgen. U kunt deze tochten zelf fietsen (of wandelen).

De fietstocht gaat langs BIJzondere plekken in Papendrecht onder andere worden Fruithandel van Os, waar Imker Ronald over de bijen zal vertellen en het terrein van de Natuur- en Vogelwacht Alblasserwaard bezocht. Verder laat de tocht diverse bijvriendelijke plekken in Papendrecht zien.

Zowel om 10:30 uur als om 14:00 uur start er vanaf De Heerlijkheid van Papendrecht een fietstocht met begeleiding. U kunt zich daarvoor tot en met donderdag 6 juli inschrijven via het mailadres bijen@heerlijkheidpapendrecht.nl of via inlevering van het inschrijfformulier bij de Landwinkel. Die tocht duurt ongeveer 1 ½ uur.

De Landelijke Open Imkerijdag wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse BijenhoudersVereniging in Wageningen: www.bijenhouders.nl

Wanneer?
8 juli 2017 van 10.00 tot 16.00 uur
Organisator
De Heerlijkheid van Papendrecht
info@fruitheerlijkheid.nl
Locatie:
Kerkbuurt 56
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.