Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Open huis nieuw verpleeghuis De Wieken

Open huis nieuw verpleeghuis De Wieken

De bewoners van verpleeghuis De Wieken in Papendrecht verhuizen half mei naar de nieuwe locatie aan Den Briel 1. Voordat het zover is, wordt zaterdag 13 mei van 10.00 tot 15.00 uur een open huis gehouden. Geïnteresseerden kunnen deze dag het resultaat van de nieuwbouw bekijken.

‘Met de nieuwe De Wieken is Papendrecht een prachtige locatie rijker’, zegt Yvonne Top, teamleider bij Rivas. ‘Onze bewoners krijgen veel eigen leefruimte en privacy. Zij kunnen er op vertrouwen dat hen alle noodzakelijke zorg wordt geboden en zelfs meer.’

Eigentijdse, prettige en huiselijke omgeving
In verpleeghuis De Wieken wonen straks 64 bewoners met dementie. Yvonne: ‘Zij gaan hier wonen in een eigentijdse, prettige en huiselijke omgeving. In een woongroep vormen acht bewoners met elkaar een zo gewoon mogelijk huishouden. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met sanitair. In de gezamenlijke woonkamer met keuken wordt samen gegeten en vinden de dagelijkse activiteiten plaats.’

Zo thuis als mogelijk
‘Onze medewerkers en bewoners hebben erg uitgekeken uit naar de nieuwe locatie van De Wieken’, vervolgt Yvonne. ‘De zorg is gericht op wat bewoners nodig hebben en op ondersteuning in het dagelijks leven. Bij voorkeur samen met de familie of naasten. Onze medewerkers creëren een huiselijke sfeer, zodat bewoners zich zo thuis als mogelijk voelen. Het mooie is dat De Wieken in het centrum van Papendrecht staat en dat dit vele mogelijkheden biedt om bewoners blijvend deel uit te laten maken van de maatschappij.’

Open huis
Geïnteresseerden kunnen zaterdag 13 mei met eigen ogen het resultaat van de nieuwbouw bekijken. Vanaf 10.00 uur staan de deuren van de nieuwbouwlocatie aan Den Briel 1 in Papendrecht open. Op iedere woongroep zijn medewerkers aanwezig die bezoekers meer kunnen vertellen over de zorg in De Wieken.

Klik hier voor een fotoserie over de bouw van de Wieken van Fotograaf Wim Schut.

Wanneer?
13 mei 2017 van 10.00 tot 15.00 uur
Organisator
Rivas / verpleeghuis De Wieken
Locatie:
Den Briel 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.