Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Leefstijl-event over langer en gezonder leven

Leefstijl-event over langer en gezonder leven

Rivas Zorggroep houdt in samenwerking met zorgverzekeraar VGZ op maandag 13 februari een interactief leefstijl-event rondom het thema ‘Langer en gezonder leven: de blauwe zones’. De avond bestaat uit een plenaire lezing en een workshopronde. In het zalencentrum De Palm, in Van der Palmstraat 3 in Papendrecht, vindt het leefstijl-event plaats. De zaal is open vanaf 18.30 uur en het programma duurt van 19.00 uur tot 22.00 uur. Deelname is exclusief en gratis voor Rivas-pashouders en gebeurt op volgorde van aanmelding.

Blauwe zones
Er zijn gebieden ter wereld waar mensen veel ouder worden én langer gezond blijven dan de gemiddelde westerling. Die gebieden zijn de zogenaamde blauwe zones en ze liggen onder andere in delen van Sardinië, Griekenland en Japan. Bewoners van de blauwe zones worden over het algemeen zeven of acht jaar ouder en blijven tot wel twaalf jaar langer gezond dan de gemiddelde westerling.

Lezing en interactieve workshops
Wat is het geheim van bewoners van de blauwe zones en met welke leefstijl behalen we ook buiten de blauwe zones dezelfde resultaten? Op onder andere die vraag gaat hoofdspreker Lowie van Doninck dieper in tijdens zijn lezing. Van Doninck is onderzoeker bij de researchgroep Active Ageing van Avans Hogeschool en deed onderzoek in de blauwe zone van Sardinië. Van Doninck bespreekt onder andere de negen leefstijlen die in de vijf blauwe zones gemeenschappelijk zijn. En wat bezoekers zelf kunnen doen voor een gezonde leefstijl. Na de plenaire lezing kunnen bezoekers kiezen uit zes interactieve workshops, waarbij diverse deskundigen inzoomen op een aspect van het thema ‘Langer en gezonder leven: de blauwe zones’.

Aanmelden
Aanmelden voor de leefstijl-events kan via Rivas Leef& klantenservice (0183) 64 46 77 of via www.rivas.nl/eventleef&. Deelname is exclusief en gratis voor Rivas-pashouders en gebeurt op volgorde van aanmelding. Belangstellenden die nog geen Rivas Voordeelpas hebben, kunnen deze aanschaffen via www.rivas.nl/voordeelpas en dan gratis aan het leefstijl-event deelnemen.

Wanneer?
13 februari 2017 van 19.00 tot 22.00 uur
Organisator
Rivas en VGZ
Locatie:
zalencentrum De Palm, Van der Palmstraat 3
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.