Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Adventsconcert: O come, Emmanuel van Alan Bullard

Adventsconcert: O come, Emmanuel van  Alan Bullard

Vandaag een Kerstconcert "O come, Emmanuel van  Alan Bullard" door:

  • Vocaal Ensemble Cantica o.l.v. Henk van Andel
  • Orgel – Arie de Bruijn

In het voorprogramma eigentijdse Nederlandse adventsmuziek voor koor en orgel, uitlopend op de Engels Advent Cantata ‘O come, Emmanuel’. Vocaal ensemble Cantica o.l.v. Henk van Andel, voert de Advents Cantata  ‘O come,  Emmanuel’ van de Engelse componist Alan Bullard uit. 

De muziek van Alan Bullard is zeer melodisch en vitaal. Een aansprekend werk dat  geschreven is voor koor en orgel, met mogelijkheden voor soli en gemeentezang. Het voorprogramma bestaat uit eigentijdse adventsmuziek voor koor en orgel.

Het programma opent met het stralende Magnificat (1937) van Hendrik Andriessen. Deze lofzang van Maria, is een werk voor vierstemmig koor met orgelbegeleiding. 

Het ‘volle werk’ waarmee het Magnificat van Andriessen afsluit, wordt overgenomen in de Introductie -  con fantasia e marcato – van de orgelpartita over het lied Kom tot ons , scheur de hemelen, Heer, het zondagslied voor de 4e  zondag van advent. Folkert Grondsma schreef deze kleurrijke partita in de stijl van Jean Langlais, bij wie hij aan de Schola Cantorum te Parijs de prijs voor virtuositeit en improvisatie behaalde. De typisch Franse registraties klinken prachtig op het Verschueren orgel.

Hierna klinken de O Antifonen van Herman Strategier voor gemengd koor a capella uit 1953. Het betreft dezelfde 7 ‘O’ antifonen als bij Bullard, maar nu in het latijn.

De bewerking voor orgel over het adventslied Nu daagt het in het oosten is een ingetogen, kleinschalig werk. Hans van Nieuwkoop weet deze eenvoudige melodie op eigentijdse wijze te verklanken: melodisch, speels, mystiek, canonisch en koraalmatig. Een fraaie afsluiting van het voorprogramma, waarna de Advent Cantata ‘O come, Emmanuel’ van Bullard het programma afsluit.

Toegang gratis. 

Wanneer?
10 december 2016 van 20.00 tot 00.00 uur
Locatie:
De Morgenster, Muilwijckstraat 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.