Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie quiltster Marja Klootwijk

Expositie quiltster Marja Klootwijk

Vanaf 1 november 2016 zal Papendrechtse quiltster Marja Klootwijk een maand lang haar werk exposeren op de Hooizolder van De Heerlijkheid.

Marja kreeg haar eerste quilt (spreek uit: kwilt) van een vriendin voor de geboorte van haar oudste zoon, inmiddels vijentwintig jaar geleden. Een aantal jaren daarna volgde zij een paar cursussen bij de toemalige stoffenzaak Lappie-doe op de Meent, waarna het project weer in de kast verdween. Een jaar of tien geleden echter pakte zij de draad weer op en begon serieus te quilten.

‘Toen ik een paar mooie exemplaren had gemaakt, bedacht ik me dat ik er op mijn zestigste wel genoeg zou kunnen hebben voor een expositie’, vertelt Marja. Helaas overleed de vriendin die de eerst box-quilt aan haar gaf onlangs op vijftig jarige leeftijd en dat deed Marja het besluit nemen een expositie niet langer uit te stellen. ‘Het liefst zou ik heel veel antieke quilts willen hebben’, legt Marja uit, ‘maar daar is moeilijk aan te komen en bovendien zijn ze heel erg kostbaar, dus maak ik ze zelf!’

De expositie op de Hooizolder wordt mogelijk gemaakt door Jan en Ester Korteland van Landwinkel de Fruitheerlijkheid, Kerkbuurt 56 te Papendrecht, en is gratis te bezoeken als de Landwinkel ook open is. De openingstijden zijn van maandag t/m woensdag van 13.30-17.30,  donderdag van 09.00-17.30, vrijdag van 09.00-20.00 en zaterdag van 09.00- 17.00 uur.

Marja zal zoveel mogelijk op de middagen aanwezig zijn om uitleg te geven over de thema’s en technieken van haar quilts. Bezoekers kunnen ook een berichtje achterlaten in het daarvoor bestemde boek. Voorbeelden van Marja’s werk zijn te bekijken op haar weblog sweethomealamarja.blogspot.nl.

Wanneer?
Van 1 november 2016 13.30 uur tot 30 november 2016 00.00 uur
Locatie:
de Hooizolder, Kerkbuurt 56
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.