Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Alzheimercafé: TimeSlips

Alzheimercafé: TimeSlips
  • Hoe ga je om met je vergeetachtige moeder?
  • Waar praat je over met je dementerende vader?
  • Moet je de herinnering blijven activeren en daarbij de teleurstelling van het niet herinneren accepteren of zijn er andere mogelijkheden?

Kees Deenik verteld over TimeSlips, een methode waarmee je verhalen maakt met mensen met dementie. Daarbij zoek je niet naar wat mensen nog weten, maar gebruik je de mogelijkheden van hun fantasie om verhalen te maken.

De methode TimeSlips is ontwikkeld door Anne Basting (Milwaukee, USA). Je gaat hierbij niet op zoek  naar wat mensen nog herinneren, maar om de mogelijkheden van hun fantasie te gebruiken om verhalen te vertellen. Hiermee voorkom je de teleurstelling van het niet herinneren en activeer je het plezier om met elkaar een verhaal te maken. Timeslips maakt verhalen met mensen met dementie. Het maakt daarbij niet uit in welk stadium van dementie de deelnemers zijn.

Inloop vanaf 19.15 uur bij Zorgcentrum De Waalburcht.

Wanneer?
24 november 2016 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
BWI Papendrecht
Locatie:
Zorgcentrum De Waalburcht, Kleine Waal 6
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.