Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Lezing Fra Bartolommeo

Lezing Fra Bartolommeo

Museum Boijmans van Beuningen laat van 15 oktober tot 15 januari het publiek kennismaken met kunstwerken van Fra Bartolommeo: tijdgenoot van Leonardo da Vinci, Rafaël en Michelangelo.

Zijn schilderijen en tekeningen behoren tot de absolute hoogtepunten van de Renaissance. In 2017 wordt zijn 500ste sterfjaar herdacht, en in de aanloop naar dit herdenkingsjaar organiseert het grote Rotterdamse museum in samenwerking met enkele Italiaanse collecties komend najaar een bijzondere tentoonstelling.

Schilderijen en meerdere enorme altaarstukken, samen met de vele meesterlijke tekeningen die Fra Bartolommeo ter voorbereiding maakte, worden in volle glorie getoond.  Het proces van voortekening tot geschilderd meesterwerk is nog niet eerder in Nederland zo uitgebreid te zien geweest. De tekeningen tonen het creatieve talent van Fra Bartolommeo: elk detail bereidde hij zorgvuldig voor, niets aan het toeval overlatend.

Museum Boijmans Van Beuningen bezit de grootste collectie tekeningen van Fra Bartolommeo. Deze kunstenaar was de vierde in het grote roemrijke kwartet Da Vinci, Rafaël en Michelangelo. Allen werkten tussen 1500 - 1508 gelijktijdig in Florence; van Michelangelo tekende Fra Bartolommeo zelfs twee portretten, en met de jonge Rafaël was hij bevriend.

Meer informatie:
1 lezing van 2 uur
Prijs: € 17,50
Docente: Mw. H.M. (Hoo Man) Chan
Locatie: VU-gebouw De Springplank 
Reserveren kan via de website.

Wanneer?
21 november 2016 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Volksuniversiteit Papendrecht
615 47 64
info@vupapendrecht.nl
Locatie:
Vondellaan 158
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.