Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

St. Dorpsbehoud: Papendrecht Anderand

St. Dorpsbehoud: Papendrecht Anderand

De jaarlijkse Donateursavond van Stichting Dorpsbehoud Papendrecht, ook wel ‘èvendjie oud-Papendrecht’ genoemd, staat weer voor de deur.

Programma (onderwerpen in willekeurige volgorde)
De onderwerpen, die deze avond aan bod komen, zijn zo verschillend, dat er weer eens is gekozen voor de verzamelnaam ‘Papendrecht Anderand’.

  • In het Dorpsjournaal wordt teruggeblikt op een heel jaar Dorpsbehouden en wat verder vermeldenswaard is, plaatjes met helder, eigenzinnig en ook een beetje eigenwijs commentaar.
  • In 1981 begon de voorzitter van Dorpsbehoud (op persoonlijke titel) de strijd tegen de sloop van het Oosteind. In 1993 werd het eerste plan voor de Tiendzone gepresenteerd. Naar aanleiding hiervan werd een tentoonstelling gehouden in de zondagsschool aan het Oosteind. Nico Knol maakte hiervan een filmverslag, waarop behalve de tentoonstelling vele bekenden te zien zijn.
  • Naar aanleiding van de opening van het Marktplein, de huiskamer van Papendrecht, heeft medewerker Arie van Dijk zich verdiept in de geschiedenis van die omgeving en daarover een interessante en boeiende presentatie gemaakt.
  • De gemeente Papendrecht heeft deel 6 uitgebracht van de serie ‘Van heerlijkheid tot heden’ met deze keer als onderwerp: Papendrecht 900. De presentatie van dit boekje vindt tijdens onze avond plaats. In de pauze kunnen bezoekers dit boekje aanschaffen.
  • Hulp van het publiek wordt regelmatig ingeroepen voor ontbrekende gegevens en tussendoor wordt er natuurlijk ook nog een ‘versie’ gezongen.

Het afgelopen jaar heeft Dorpsbehoud nog meer nieuwe boeken gekregen, die – tezamen met al bekende boeken en andere oud-Papendrecht artikelen  – te koop zijn in de pauze en na afloop.

Dorpsbehoud biedt met ‘Papendrecht Anderand’ een gevarieerd programma, waarbij (soms weemoedig) terugkijken naar vroeger moeiteloos wordt afgewisseld met kijken naar de toekomst van ons dorp Papendrecht, niet aleen ‘ter leringh’ maar zeker ook ‘ende vermaeck’.

Bezoekers zullen hiermee gemakkelijk een hele avond worden ‘zoet gehouden’, al hoopt het bestuur dat het publiek zich op verzoek ook regelmatig zal laten horen. Er is een pauze om ong. 20.45 uur.  De zaal gaat open om 19.30 uur.

Kaartjes zijn te koop op de avond zelf voor € 7,50 per stuk.
Voor donateurs: 1 gratis kaartje en  een 2e kaartje voor € 2,-

Zorg dat u deze avond niet mist of, op z’n ‘Paopendrechs’: ‘Maok dajje d’r bai bin’!

Foto: de Veerstoep/Veerweg, waarvan bijna alle bebouwing is vervangen.

Wanneer?
16 november 2016 van 20.00 tot 22.15 uur
Organisator
Stichting Dorpsbehoud Papendrecht
stichting.dorpsbehoud@hetnet.nl
Locatie:
Theater de Willem, Van der Palmstraat 4
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.