Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Workshop De Javaanse Keuken

Workshop De Javaanse Keuken

De donkere maanden van het jaar zijn bij uitstek geschikt om gezellig te koken en bakken. Op zondagmiddag 6 november kan men terecht bij de workshop  ‘De Javaanse Keuken’.

Voor Javanen is eten erg belangrijk. Waar men ook maar komt, moet gegeten worden. Regelmatig vinden ook hele gesprekken over eten plaats. Wanneer er gasten komen, wordt er eigenlijk verwacht dat zij ook mee-eten. Wanneer zij niet mee-eten wordt dit zelfs als een belediging gezien. Als er onverwachts gasten op visite komen en er is geen eten, dan zal de gastvrouw zich zo snel mogelijk naar de keuken verplaatsen om iets te eten op tafel te kunnen zetten.

Er wordt vaak gesproken over de ‘typische Indonesische keuken’. Het is echter vrij moeilijk om de keuken van een land dat uit meer dan 13.000 eilanden bestaat in één groep te plaatsen. Wat alle Indonesische gerechten wel gemeen hebben is dat witte rijst (nasi putih) aan de basis van elk gerecht staat. Daarnaast wordt er ook veel gebruik gemaakt van kokos, chilipepers, kruiden en grassen. Veel eilanden hebben echter speciale manieren van koken en gebruiken verschillende ingrediënten en specerijen. Dat is de reden dat de Javaanse eetgewoonten ook verschillend zijn van andere eilanden.

De Javaanse eetgewoonten zijn in de loop der jaren wel erg veranderd. Waar men vroeger voornamelijk rijst at en sporadisch bij feestdagen een lekker stukje kip at, heeft tegenwoordig iedereen de mogelijkheid om bij maaltijden kip te nuttigen.

In de Surinaams-Javaanse keuken wordt er gebruik gemaakt van heel veel verschillende kruiden die vaak in allerlei gerechten terugkomen. In deze workshop zul je leren hoe je met al deze kruiden een smakelijke maaltijd kunt bereiden.

Deze workshop kost € 32,- plus € 13,- ingrediënten, betalen tijdens de workshop.

Docente: Mw. L. (Lydia) Gotschin - van der Kuyp

Er wordt gezamenlijk getafeld.

U kunt zich aanmelden via de website of door te bellen naar 078-6154764

Wanneer?
6 november 2016 van 15.00 tot 18.00 uur
Organisator
Volksuniversiteit Papendrecht
615 47 64
info@vupapendrecht.nl
Locatie:
Vondellaan 158
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.