Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Training Halve marathon bij AV Passaat

Training Halve marathon bij AV Passaat

Terug van vakantie en zin om je hardloopprestaties te verbeteren? Bij AV Passaat kun je gedurende drie maanden trainen voor een halve marathon in Vlaardingen, op zaterdag 3 december 2016 in de Broekpolder.

Het doel van de training is om die halve marathon uit te lopen, ook al heb je nog nooit een halve marathon gelopen. Voor velen is dat de uitdaging om verder te komen dan het niveau waarop een loper jaren blijft hangen. De kunst van het trainen is om gestructureerd het prestatievermogen op te bouwen. Daarnaast stimuleert het lopen bij een vereniging, in een groep, om de trainingen te blijven volgen en het hele schema af te maken.

Schema
Passaat werkt met een op maat gemaakt schema voor die halve marathon. Een training bestaat uiteraard uit hardlopen maar ook het verbeteren van techniek en voorkomen van blessures staat hoog in het vaandel. In het schema wordt op de juiste dosering gelet zodat iedereen in optimale conditie aan de start verschijnt.

Sportrusten
Zie je er tegen op om volgens een traditioneel schema te trainen en kilometers te vreten, dan is sportrusten een alternatief: de combinatie van slim en rustig hardlopen. Slim hardlopen doe je door minder kilometers te maken, maar efficiënter te trainen. Bij sportrusten zijn ademhalingsoefeningen een wezenlijk onderdeel van de training.

Informatiebijeenkomst vrijdag 19 augustus
Op vrijdag 19 augustus 2016 wordt om 19.30 uur in de kantine van AV Passaat (Andoornlaan 38, Papendrecht) informatie gegeven over deze halve marathontraining. Er wordt informatie gegeven over zowel sportrusten als het traditioneel trainen. De deelname aan deze bijeenkomst is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Voor informatie kan je mailen naar de trainers Huig van Garderen, Thérèse Hessels (sportrustenpapendrecht@gmail.com) of Jo Kortooms(mail@ekosafe.info).

Wanneer?
19 augustus 2016 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
AV Passaat
mail@ekosafe.info
Locatie:
Sportpark Oostpolder, Andoornlaan 38
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.