Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Uniek evenement samenwerking..

Uniek evenement samenwerking..

Stichting Sociale Moestuin Papendrecht en Yulius gaan een unieke samenwerking aan. BW Oostpolder is een beschermde woonvorm van Yulius die zich richt op mensen met autisme. Deze BW wil mensen samen met Sociale Moestuin Papendrecht (SMP) sociaal verbinden in het groen.

Op vrijdag 24 juni wordt tussen 14.30-17.00 uur het samenwerkingscontract getekend. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Na overleg en uitwisseling van gedachten is het gelukt om de samenwerking prachtig vorm te geven. Zowel op de tuinen van SMP als op het sociale vlak in de wijk kunnen cliënten van Yulius meewerken aan de verschillende tuinprojecten van de sociale moestuin, bijvoorbeeld de Voedselbron of de tuinen van de inloop de SPIL. Naast deze bedachte samenwerking worden momenteel meer sociale initiatieven ontplooid waar SMP en Yulius een aandeel in hebben.

Talenten delen
Richard Bubberman is teamleider van BW Oostpolder. Hij legt uit waarom Yulius en SMP samen gaan werken. “Door de handen ineen te slaan willen de twee organisaties graag dat burgers van Papendrecht met elkaar in contact komen en gebruik maken van elkaars talenten en sterke kanten. Daar waar de één zijn zwakte ligt, ligt een ander zijn kracht. Voor onze cliënten betekent de samenwerking dat ze kunnen participeren in activiteiten in Papendrecht.Sociale interactie

Ook Leo Quist, oprichter van Stichting SMP, is enthousiast over de samenwerking. “Samen kunnen wij het sociale netwerk voor bewoners in Papendrecht vormgeven. Het gaat hierbij om een netwerk waarin we de talenten van Papendrecht in gaan zetten op plekken waar die nodig zijn. Het is heel mooi om een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de sociale interactie in onze gemeente.”

Bijeenkomst
Op vrijdag 24 juni zal van 14:30-17:00 een netwerkbijeenkomst plaatsvinden op locatie BW Oostpolder om instanties, instellin gen en initiatieven met elkaar te verbinden. Op deze middag zal onder het genot van een hapjes en drankje ook het samenwerkingscontract tussen stichting SMP en Yulius ondertekend worden. U bent van harte welkom! Stuur een mailtje aan r.bubberman@yulius.nl of socialemoestuinpapendrecht@gmail.com om u aan te melden. Noot voor de redactie, niet voor publicatieVoor meer informatie of beeldmateriaal neemt u contact op met Richard Bubberman via r.bubberman@yulius.nl.  

Wanneer?
24 juni 2016 van 14.30 tot 17.30 uur
Organisator
SMP
Locatie:
Zaling 1
Gerelateerde wijken:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.