Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Winter- /Lentewandeling

Winter- /Lentewandeling

Vandaag organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur - en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) een winter- /lentewandeling door het Alblasserbos nabij Wijngaarden. De wandeling start om 13.30 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer 2 uur.

Vanwege het interactieve karakter is de wandeling geschikt voor alle leeftijden, ook voor gezinnen met kinderen die goed kunnen lopen. Het gebied is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen en honden. Kijk naar het weerbericht en zorg voor passende, warme kleding en waterdichte schoenen.

In de winter oogt een bos kaal, je kijkt er zo doorheen. Saai? Nee hoor want nu heb je de kans wat meer van het binnenbos en zijn bewoners te zien. Maar als het weer goed zacht is, kan het ook zomaar een lentewandeling worden. Kunnen we al bloemen en ander ontluikend groen zien.

Onder leiding van twee ervaren IVN-natuurgidsen, Marionnel Meyer en Miriam Vermeij, gaat u deze middag op zoek naar het winterse bosleven. U zult versteld staan wat een winter- /lentebos te bieden heeft aan ons en zijn voorkomende planten en dieren. Een afwisselende wandeling om de “stramme” benen eens lekker te strekken! We zijn klaar voor het voorjaar.

Deelname is gratis en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Voor en na de wandeling kunt u nader kennismaken met het SNCA, waar u ook een drankje kunt nuttigen. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1. Voor meer informatie kijk op de website.

Wanneer?
19 maart 2016 van 13.30 tot 15.30 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
0184-412618
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.