Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Passie Concert

Passie Concert

Vandaag een advent viering gebaseerd op de grote ‘O’ antifonen - van Alan Bullard, presenteert Vocaal Ensemble Cantica nu een recent werk (2012) voor de Passietijd: Wondrous Cross – een meditatie gebaseerd op de traditionele ‘zeven laatste woorden’ van Jezus Christus eveneens van Alan Bullard.


Alan Bullard  staat in de rijke Engelse traditie van componisten, die op onnavolgbare wijze koorzang en gemeentezang combineren met een kleurrijke orgelbegeleiding.

De zeven kruiswoorden, van; Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen tot Vader in uw handen leg ik mijn geest, worden afgewisseld met koordelen en koralen. Zo klinken bekende teksten als: Ave verum en God so loved the world.
Enkel bekende koralen als de American folk hymn  Were you there en When I survey the Wondrous Cross,  klinken als samenzang. Overigens, de melodie van het slotkoraal klinkt al door in de orgel prelude aan het begin en in de begeleiding van het arioso God so loved the world.

In het voorprogramma klinken vocale Engelse werken van Byrd, Gibbons , Purcell en Stainer, afgewisseld met twee orgelsoli: Variaties over Da jesus an dem Creutze stundt, van Samuel Scheidt, een lied dat de zeven kruiswoorden bezingt. En een prelude over het avondmaalslied Author of love divine van R. Vaughan Williams.

Een Passieconcert voor wie ook eens iets nieuws wil horen.
Medewerking wordt verleend door Vocaal Ensemble Cantica o.l.v. Henk van Andel, organist is Arie de Bruijn.

Gratis toegankelijk. Wel is er een collecte.
Zie meer informatie op de website

Wanneer?
5 maart 2016 van 20.00 tot 00.00 uur
Organisator
ZMC
Locatie:
Muilwijckstraat 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.