Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Vogels tellen

Vogels tellen

We gaan weer vogels tellen! Vandaag tussen 10.00 en 15.00 uur op Streek natuur centrum Alblasserwaard.

Op 16 en 17 januari aanstaande is het weer zo ver: de Nationale Tuinvogeltelling van Vogelbescherming Nederland. Jaarlijks tellen tienduizenden Nederlanders in het 3e weekend van januari de vogels in hun tuin en helpen zo mee aan het grootste citizen science project van Nederland. Meedoen is simpel: 30 minuten lang inventariseer je de vogels in de tuin en de resultaten meldt je op de website.
Vorig jaar namen bijna 55.000 mensen deel aan het evenement. De top 3 bestond toen uit huismus, koolmees en merel. Heb je moeite om de verschillende vogels te herkennen? Met de speciale app Tuinvogels wordt het herkennen van elke vogel een appeltje eitje. Doe ook mee via www.tuinvogeltelling.nl!

Op zaterdag 16 januari kan er tussen 10.00 en 15.00 uur weer geteld worden in het Streek natuurcentrum  te Papendrecht.
In de tuin is een plek ingericht waar vogels regelmatig voer kunnen vinden (vetbollen, strooivoer, appel, havermout). De vogels maken daar graag gebruik van. Vanuit de kinderhoek is deze plek goed te observeren. Natuurlijk liggen er ook boekjes en zoekkaarten over vogels. Kinderen, hun ouders en grootouders zijn van harte welkom om gedurende een half uur de tuinvogels te tellen.

Wanneer?
16 januari 2016 van 10.00 tot 15.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.