Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Ganzenexcursie naar de Donkse Laagten

Ganzenexcursie naar de Donkse Laagten

Op zaterdagmiddag 9 januari 2016 organiseert de Natuur- en Vogelwacht de Alblasserwaard een ganzenexcursie. Onder leiding van ganzenexpert Albert de Jong gaan we de duizenden overwinterende ganzen bekijken in de Donkse Laagten. We zien kolganzen, brandganzen en misschien zelfs wel de zeldzame roodhalsgans.

De Donkse Laagten zijn een belangrijk overwinteringsgebied voor verschillende soorten ganzen. Duizenden kolganzen en brandganzen weten deze polders jaarlijks te vinden. Ze laten zich vaak mooi bekijken. Excursieleider Albert de Jong brengt 's winters velen uren door in de polder, wanneer hij de groepen ganzen telt en zoekt naar bijzondere ganzensoorten, zoals de roodhalsgans. Tijdens deze excursie vertelt hij meer over het leven van een gans en hoe je de verschillende soorten herkent.

De excursie vertrekt om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Zijdebrug, langs de N481. We gaan in de Donkse Laagte en langs de Geerweg op zoek naar de ganzen. Rond 15.00 uur vertrekken we naar het Streeknatuurcentrum nabij Papendrecht voor een afsluitende bak koffie.

Aanmelding verplicht.
Aanmelden en meer informatie via onderstaand e-mail adres.

Wanneer?
9 januari 2016 van 13.00 tot 15.30 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
691 20 38
R.Slagboom@kpnmail.nl
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.