Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Rechtsbescherming bij Dementie

Rechtsbescherming bij Dementie

Op donderdag 26 november is in het Alzheimer Café Papendrecht mevrouw A.C.  Goedegebuure te gast. Zij is notaris bij Goedegebuure Notariaat.

Mevrouw Goedegebuure spreekt over het thema “Rechtsbescherming” en zal o.a. iets vertellen over het levenstestament. Zelf kunnen beslissen is heel belangrijk in onze samenleving. Het is zelfs in de wet vastgelegd dat een hulpverlener niet mag handelen zonder toestemming van de patiënt. Voor een dementerende wordt het echter steeds moeilijker om zelfstandig beslissingen te nemen. En hoe werkt het dan?
Hoe is het mogelijk om een dementerende te behoeden voor ongewenste gevolgen van zijn doen en laten en tegelijkertijd zijn recht te respecteren om besluiten te nemen die hij nog wel kan overzien? Er bestaan verschillende beschermingsmaatregelen voor wie niet meer zelf zijn belangen kan behartigen.

Na haar inleiding bent u in de gelegenheid om vragen te stellen.

Het Alzheimer Café Papendrecht wordt georganiseerd door een werkgroep met daarin vertegenwoordigers van Brede Welzijnsinstelling Papendrecht (BWI), de Rivas Zorggroep en Alzheimer Nederland.

Belangstellenden zijn van harte welkom in het restaurant van De Waalburcht, Kleine Waal 6. De avond begint om 19.30 uur (zaal open 19.15 uur) en duurt tot 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor meer informatie: Brede Welzijnsinstelling Papendrecht, tel. 6154741.
 

Wanneer?
26 november 2015 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Alzheimercafe Papendrecht
Locatie:
Restaurant de Waalburcht
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.