Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Fotolezing Jan Trapman

Fotolezing Jan Trapman

Fotolezing van Jan Trapman. Aanvang 19:30 uur. Thema: “NATUUR IN DE ALBLASSERAARD”

In deze nieuwe serie over de Alblasserwaardse natuur beginnen we in onze tuin, want door je tuin natuurvriendelijk in te richten zie je verrassend veel mooie soorten.

Onze polders bepalen nog steeds ons landschap, maar in de loop van enkele tientallen jaren is door de moderne bedrijfsvoering van de boeren veel veranderd. Als we in het reservaat “De Donkse Laagten” een kijkje nemen zien we een situatie die vroeger normaal was. Er bevinden zich nog enkele kleine stukjes “Blauwgrasland” in de Waard, en daar is nog een prachtige flora te vinden.

Ook gaan we een kijkje nemen in de Uiterwaarden langs de rivier.
Een heel mooi gebied ligt tussen de Alblasserwaard en de Vijfherenlanden, het is de Zouweboezem waar prachtige vogelsoorten hun jongen groot brengen. De herfst doet je vaak naar het Alblasserbos trekken ,waar vaak fraaie paddenstoelen te zien zijn. Ook in de winter is er altijd veel te zien hier, wintergasten uit het hoge Noorden zijn hier dan te gast.

In deze serie is de natuur in veel facetten te zien.

Iedereen is van harte welkom in het Streeknatuurcentrum ... de entree bedraagt 2.50 euro

Wanneer?
26 november 2015 van 19.30 tot 00.00 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.