Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Ode aan de doden

Ode aan de doden

Bijzondere middagviering in De Morgenster op 1 november om 17.00 uur

Op 1 en 2 november viert de Rooms-Katholieke kerk Allerheiligen en Allerzielen. De laatste jaren is vooral dat laatste in het midden van de publieke belangstelling komen te staan. De KRO besteedt daar in de week voor deze dagen aandacht aan onder de noemer: ‘Ode aan de doden. Voor wie steek jij een kaarsje aan?’.

Iedereen wordt in zijn of haar leven geconfronteerd met verdriet en verlies. Dat gaat gepaard met rouw en – hoe tegenstrijdig ook – vaak ook met dankbaarheid. De Libanees-Amerikaanse schrijver Kahlil Gibran zei dat ooit zo: ‘Wanneer je verdrietig bent, kijk dan in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk’.

In de middagviering van 1 november om 17.00 uur in De Morgenster sluiten we aan bij de behoefte aan momenten van gedenken. We lezen gedichten over verdriet en herinnering, luisteren naar muziek, zingen over pijn en geluk en staan stil bij kerkelijk perspectief op verlies en verdriet. Natuurlijk is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor wie niet meer in ons midden is, maar zeker nog in onze gedachten.
Het thema van de dienst is: In mijn hart bewaard.

De viering wordt geleid door ds. Annette Driebergen. Rosanne de Boer, harp en Geert Ouweneel, orgel zorgen voor muziek.

Wanneer?
1 november 2015 van 17.00 tot 00.00 uur
Organisator
Geref. Kerk 'De Morgenster'
Locatie:
Muilwijckstraat 1
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.