Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Kom Speuren naar Sporen in het Alblasserbos

Kom Speuren naar Sporen in het Alblasserbos

Op zaterdag 3 oktober 2015 organiseert de IVN-werkgroep van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) een herfstwandeling door het Alblasserbos nabij Wijngaarden.

De wandeling start om 13.30 uur bij het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) en duurt ongeveer 2 uur. Vanwege het interactieve karakter is de wandeling geschikt voor alle leeftijden, ook voor gezinnen met kinderen die goed kunnen lopen. Het gebied is helaas niet toegankelijk voor honden. Kijk naar het weerbericht en zorg voor passende kleding en waterdichte schoenen.

Het najaar is de tijd van de kleurende en vallende bladeren, ochtendmist, spinnen en paddenstoelen. Het bos is ook de woonplaats van diverse dieren die vaak niet te zien zijn, maar wel diverse sporen nalaten. Onder leiding van twee ervaren IVN-natuurgidsen, Marionnel Meyer en Miriam Vermeij, gaat u deze middag op zoek naar de verschillende sporen die in het bos te vinden zijn. Ook wordt aandacht besteed aan de opbouw van het bos en de daarin voorkomende planten en bomen. Al met al een afwisselende wandeling met voor ieder wat wils; kom dus ook mee speuren naar sporen!

Deelname is gratis en u hoeft zich niet van tevoren aan te melden. Voor en na de wandeling kunt u nader kennismaken met het SNCA, waar u ook een drankje kunt nuttigen. Het SNCA ligt aan de Matenaweg 1 te Wijngaarden nabij het Alblasserbos. Telefoon: 0184-412618. Voor meer informatie over de NVWA: www.nvwa.eu .

Wanneer?
3 oktober 2015 van 13.30 tot 15.30 uur
Organisator
Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard
Locatie:
Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.