Deze activiteit heeft reeds plaatsgevonden.

Bijeenkomst voor alle mantelzorgers uit Papendrecht.

Bijeenkomst voor alle mantelzorgers uit Papendrecht.

Op donderdag 1 oktober a.s. organiseren MEE Drechtsteden  en BWI-Papendrecht een bijeenkomst voor mantelzorgers uit Papendrecht. Het thema van deze avond is:  

‘Wie waarborgt goede zorg als ik als mantelzorger het niet meer wil of kan en de zorgvrager niet voor zichzelf op kan komen? Wat kan dan een mentor doen in onze situatie?’

Waarborgen van belangen van de zorgvrager door een mentor
Zorgen voor de ander heeft vele kanten en kan heel intensief zijn. Naast de praktische kant van de zorg is er ook de kant van regelen, controleren, coördineren van en toezien op de juiste zorg- en hulpverlening.

Wanneer de zorgvrager niet voor zichzelf kan opkomen, maken mantelzorgers zich grote zorgen bij de gedachte hoe het moet als zij dit niet meer kunnen of willen. Denk hierbij aan mensen met een verstandelijke, psychische of psychiatrische beperking. Voor hen is het  moeilijk of zelfs onmogelijk om hun eigen situatie goed te overzien, beslissingen te nemen, bijvoorbeeld over geldzaken, over verzorging, of behandeling en het overzien van gevolgen van bepaalde keuzes. De vraag die mantelzorgers zich stellen is dan: Maar wie neemt dan die belangrijke taak over?

Om er voor te zorgen dat de belangen gewaarborgd blijven, is het mogelijk een vertegenwoordiger of mentor te benoemen. Deze persoon helpt om de juiste beslissingen te nemen en ontlast meteen hiermee de mantelzorger.
Een mentor is iemand die de belangen behartigt van de zorgvrager.

Stichting Mentorschap Midden Nederland
Op deze middag zal Edwin Herks, coördinator mentorschap voor de regio Zuid Holland Zuid, de ins en outs vertellen over wat een mentor doet, hoe deze aangesteld wordt, wat zijn/haar taak is, wat de werkwijze is etc.

Op deze bijeenkomst krijgt u belangrijke informatie die u meer inzicht geeft in hoe een mentor een stukje zorg kan overnemen zodat je als mantelzorger meer familie kan zijn en minder zorgverlener.
Daarbij is het ook fijn om andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

De ‘Mantelzorg bijeenkomst’ is kosteloos. Kent u iemand uit uw omgeving die ook mantelzorger is? Natuurlijk mag u deze persoon meebrengen!

De bijeenkomst wordt op 1 oktober gehouden bij BWI Papendrecht, P.S. Gerbrandystraat 31 in Papendrecht en duurt van 19:30 tot 21:30 uur. De zaal is open vanaf 19:15 uur, toegang is gratis. Voor aanmelden of meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Laura Koorevaar, Steunpunt Mantelzorg BWI-Papendrecht, telefoonnummer: 078-615 47 41 of via email: mantelzorg@bwi-papendrecht.nl
 

Wanneer?
1 oktober 2015 van 19.30 tot 21.30 uur
Organisator
Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht (SWOP)
615 47 41
bwi@swopapendrecht.nl
Locatie:
Dienstencentrum Gerbrandystraat 31
Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.